Buna ziua,
Imi pare nespus de rau ca un tata a ajuns de un asemenea egoism incat sa numere dozele de sapun lichid, gel de dus sau pasta de dinti folosite de copil. Este regretabil si dureros atat pt mama cat si pt copil, dar cu siguranta mai tarziu, cand copilul va creste si va intelege mai multe, tatal isi va primi rasplata pt acest comportament.
Acum, eu nu va pot oferi un sfat juridic dar va pot spune cum s-au descurcat prietenele mele divortate, cu minori ce petrec week-endul la tata. Ma gandesc ca poate fi o solutie buna si pt dvs, sa evitati astfel de discutii neplacute.
Puteti sa ii cumparati copilasului o gentuta mica de voiaj pt produse cosmetice. de ingrijire sau machiaj - sunt de vanzare in supermarketuri sau la Obor - si acolo isi pastreaza copilul pasta si periuta. Cand se intoarce din weekend, le aduce inapoi. Este o solutie simpla si economica, o astfel de gentuta costa 10-30 RON (uneori sunt oferite gratuit la cumpararea unor seturi de produse, in special vara). In plus, astfel are o singura periuta si va este mai usor sa controlati schimbarea ei periodica, cu una noua, la fiecare 3 luni.
Pt hainute ii luati un rucsac sau o geanta medie de voiaj/ geanta sport in care isi ia 2-3 hainute pt cat sta la tatal sau iar cand vine inapoi isi aduce si hainutele acasa. Acestea sunt disponibile si in magazinele online, si in centrele comerciale iar preturile sunt accesibile.
Oana V. a scris:
Buna ziua. Sunt divortata de 3 ani iar minorul are domiciliul la mine, autoritatea fiind comuna. Ne-am inteles asupra tuturor aspectelor si am incheiat divortul la notar. Tatal plateste lunar pensia de intretinere minor. Conform intelegerii, copilul sta si la el la sfarsit de saptamana sau uneori si cateva zile. Intrebarea mea este: sunt obligata sa ii cumpar cele necesare (gen pasta dinti, periuta, haine de baza, etc) pentru uzul de la domiciliul tatalui? El asa pretinde si isi sustine agresiv pretentia. Astept un raspuns avizat. Multumesc anticipat.