avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie intracomunitara de marfa din Italia cu marfa ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie intracomunitara de marfa din Italia cu marfa ramasa in custodie in Italia

Buna ziua, Am urmatoarea speta si solicit un punct de vedere :
(Toate societatile de mai jos sunt platitoare de TVA si sumele aferente facturilor sunt decontate/ achitate)

Societatea A din Romania
Societatea B din Romania
Societatea C din ITALIA (producator)
Societatea D din ITALIA
Societatea E din SPANIA (beneficiarul final al echipamentului)

In fapt Societatea A cumpara echipamentul de la C din ITALIA, pe baza facturii, insa echipamentul ramane la furnizor pe baza unui document de retinere in custodie, incheiat intre societatea A/RO si C/IT.

Societatea A/RO vinde echipamentul societatii B/RO cu factura fiscala
cu TVA si incheie un proces verbal de custodie cu societatea C din ITALIA.

Societatea B/RO livreaza intracomunitar catre societatea D/Italia echipamentele care sunt in custodia societatii C/Italia, si incheie un document precum marfa este in custodia societatii C/Italia.

Societatea D/Italia livreaza intracomunitar echipamentul catre societatea E/Spania, Echipamentul este efectiv transportat de la societatea C/din Italia (care l-a pastrat in custodie) catre societatea D din Spania. Aici v-a exista singurul CMR.

Intrebarea mea este daca aceste opratiuni (cu exceptia celei din RO) le putem incadra ca operatiuni Intracomunitare in conditiile in care marfa/echipamentul ramane in custodie la producator si va pleca direct la beneficiarul final cu singurul CMR, pe care il voi solicita in copie si eu de la firma B/RO

Multumesc.

Ultima modificare: Vineri, 14 Septembrie 2018
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Cmr-ul este obligatoriu pentru transportul de marfa intre tarile ue misstral misstral Daca trimit o marfa din Romania in Italia , avand ca document insotitor un aviz ,mai am nevoie si de CMR? Cum pot face dovada efectuarii transportului daca ... (vezi toată discuția)
Operatiune economica cu 4 informatiioperatiuni informatiioperatiuni Buna ziua, Avem urmatoarea situatie societate A (Romania) - producator societate B (Italia) care are reprezentant fiscal in Romania societate C ... (vezi toată discuția)
Operațiune triunghiulară. cum se procedează cu tva-ul? butonica_no1 butonica_no1 Buna ziua, Avem urmatoarea situatie: firma A din Romania achizitioneaza de la firma B din Italia o marfa pe care o exporta la firma C din afara UE. Marfa ... (vezi toată discuția)