avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore suplimentare

Buna ziua! Exemplu: luna are 20 zile lucratoare - 160 ore. Eu lucrez de luni pana vineri 160 ore si in weekend 64 ore. Am ore suplimentare? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:29, 19 Septembrie 2018
Cele 64 de ore reprezinta ore suplimentare.Ce este in afara programului nomal de lucru (160 ore ) reprezinta ore suplimentare
La serviciu mi se spune ca sunt ore suplimentare doar cele care sunt peste norma de luni pana vineri. Adica in exemplul acela, peste 160 de ore, daca mai am lucrate de luni pana vineri.
Unde ma pot informa sigur? Din lege reiese ca ce este peste norma, este suplimentar. La exemplul meu, peste 160 de ore, sunt ore suplimentare. La itm ar trebui sa intreb?
Munca suplimantara este munca prestata in afara duratei normale a timpului de munca saptamanal. Asta inseamna ca include si zilele de sambata si duminica care fac parte dintr-o saptamana pentru calcularea orelor suplimentare.
art.120-124 din Legea 53/2003 Codul muncii
Legea 12/2015
Cei care v-au informat ar trebui sa citeasca cu atentie legea .
Va puteti adresa si ITM-ului cel mai bine in scris pentru a primi in scris un raspuns si pentru a-l face cunoscut si intitutiiei dvs

Alte discuții în legătură

Ore lucrate in weekend cristinast cristinast ore lucrate in weekend buna ziua, va rog frumos sa-mi spuneti cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie: intr-0 luna cu 160 de ore lucratoare un ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare Rasian Rasian Dacă salariatul a lucrat într-o lună de 20 de zile lucrătoare, de luni până vineri 18 zile, sâmbătă și duminică 3 zile si 2 zile recuperare(a stat ... (vezi toată discuția)
Ore lucrate in weekend - ore suplimentare Anaj Anaj Buna ziua, Va rog sa imi spuneti parerea dvs. despre urmatoarea afirmatie: \\"Orele lucrate in weekend, indiferent cate sunt, nu se considera ore ... (vezi toată discuția)