avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore suplimentare

Buna ziua! Exemplu: luna are 20 zile lucratoare - 160 ore. Eu lucrez de luni pana vineri 160 ore si in weekend 64 ore. Am ore suplimentare? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:29, 19 Septembrie 2018
Cred ca nu este cazul sa faceti referiri la adresa mea ... nici macar nu ati venit cu un argument legal ... v-am explicat destul de clar ce inseamna munca suplimentara si ce inseamna munca in zilele de repaus saptamanal ...probabil cineva citeste alt Cod al muncii.

Vedeti si acest articol
[ link extern ]

Am fost la ITM si bineinteles ca dreptatea este de partea mea. Toate orele care sunt peste orele normale sunt suplimentare pt ca nu mai exista repaus de 48 de ore, la cele 5 zile lucratoare de 8 ore. Scrie clar in lege ca de regula repausul este sambata si duminica. Dar se poate da in oricare alte zile. Sa intelegem mai usor, eu daca lucrez 27 de zile cate 8 ore cu 3 zile libere in luna de 30 de zile, unde imi sunt orele de repaus legale? Nu mai zic ca depasesc si cele 32 de ore legale lunar suplimentare. Firma unde lucrez incalca multe articole din lege: repausul saptamanal de 48 de ore, orele suplimentare (peste totalul orelor din luna - nu conteaza ce zi a saptamanii este), am lucrat 17 zile consecutive, maxim sunt 14 zile si aici cu acordul ITM-ului, sindicatului etc. De la ITM mi-au spus sa fac o petitie. Mi-au mai spus si faptul ca firma poate arata dovezi false ca sa para in regula, si faptul ca firmele practica aceasta neregula a orelor din cauza faptului ca amenda este mica si nu ii afecteaza, decat sa plateasca sume enorme tuturor angajatilor. In cazul in care au pile la ITM cei de la firma mea, va trebui sa ii dau in judecata.
Ultima modificare: Marți, 18 Septembrie 2018
Iuliana1306, utilizator
Intr-adevăr, dacă nu se constata nereguli la controlul ITM-ului, va trebui sa acționați în judecata.

Însă trebuie sa strângeți dovezi în sprijinul afirmatiilor dvs.
Intr-adevăr, dacă nu se constata nereguli la controlul ITM-ului, va trebui sa acționați în judecata.

Însă trebuie sa strângeți dovezi în sprijinul afirmatiilor dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore lucrate in weekend cristinast cristinast ore lucrate in weekend buna ziua, va rog frumos sa-mi spuneti cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie: intr-0 luna cu 160 de ore lucratoare un ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare Rasian Rasian Dacă salariatul a lucrat într-o lună de 20 de zile lucrătoare, de luni până vineri 18 zile, sâmbătă și duminică 3 zile si 2 zile recuperare(a stat ... (vezi toată discuția)
Ore lucrate in weekend - ore suplimentare Anaj Anaj Buna ziua, Va rog sa imi spuneti parerea dvs. despre urmatoarea afirmatie: \\"Orele lucrate in weekend, indiferent cate sunt, nu se considera ore ... (vezi toată discuția)