avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident vatamare corporala din culpa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident vatamare corporala din culpa

Buna ziua

In data de 13.08.2018 am avut un accident de circulatie.Ma deplasam pe E85 directia spre centru Bacau.Imediat dupa semaforul din intersectia cu aleea Eternitatii cam la 10 m dupa aceasta (puteti vedea pe maps amplasarea exacta) pe banda 2 cea de langa axul drumului,care era si banda mea,se afla un autoturism oprit si nesemnalizat in nici un fel.Mentionez ca este indicator oprirea interzisa,eu circuland cu aprox 60 kmh am tamponat din spate.Nu pot sa imi explic cum.Nu am avut timp sa vad nimic.S-a intamplat atat de repede.A fost o fractiune de secunda.Am auzit o bubuitura si m-am trezit cu airbag-ul in fata.Nu am apucat sa franez deloc.M-am dezmeticit dupa cateva secunde,nici nu stiam ce s-a intamplat.In fata mea circula un autovehicul,care (cred eu) a trecut brusc pe banda 1 dar nu sunt sigur(altfel nu pot sa imi explic cum de nu am vazut nimic si nu am reactionat).Mentionez ca nu era aglomerat drumul.In urma acidentului cei din masina tamponata,o doamna si un copil au spus ca sunt bine,ulterior la sediul politiei au acuzat dureri de cap,accidentul fiind cu vatamare corporala din culpa.Nepastrarea distantei regulamentare.
Victimele nu au necesitat internare.In concluzie am dosar penal si permisul retinut.Nu am contactat victimele si mi-au dat impresia ca nu vor sa ne intelegem.Nu am dat declaratie,Nu am primit nici un proces verbal,nimic.Doar o dovada de circulatie 15 zile pe care am prelungito si una de reparatie
Intrebarea mea este daca se poate uita cineva la problema mea.
Parerea dumneavoastra daca este normal ce se intampla,daca sunt vinovat 100 % ,urmarile care pot rezulta si sfaturi despre ce pot sa fac in situatia data
Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 14 Septembrie 2018
bc.andrei, utilizator
Daca victimele nu au peste 90 de zile de ingrijiri medicale se dispune clasarea.

~ final discuție ~