avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Depasire plafon 35000 E neplatitor TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Depasire plafon 35000 E neplatitor TVA

Am o societate neplatitoare de TVA cu activitate de baza intretinere corporala si activitate accesorie declarata prin act constitutiv inchirierea si subinchirierea de imobile. Veniturile din intretinere corporala sunt de 25000 eur iar din chirii 15000 Eur. La calculul cifrei de afaceri pentru plafonul de 35000 Eur intra si activitatea de inchiriere si subinchiriere, care nu este platitoare de TVA ? Daca da, am depasit plafonul de cateva luni, si cum sa procedez in acest caz !
Cel mai recent răspuns: maryangel49 , utilizator 22:01, 15 Noiembrie 2009
Poate imi scapa mie ceva (nu am pretentia ca le-as sti pe toate), dar de ce cifra de afaceri folosita pentru determinarea celor 35.000 euro pentru a deveni platitor de TVA ar fi determinata altfel decat cea folosita in formularul 20 (contul de profit si pierdere) al raportarilor contabile?

Am crezut ca cifra de afaceri este un indicator economic bine definit si folosit la fel de toata lumea, asa cum se preda la scoala.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Noiembrie 2009
Iulian MANEA, Contabil
va rog sa cititi cu atentie art 152 din Codul Fiscal si o sa realizati ca unele venituri, care sunt prezente in formularul 20, nu se aduna la calculul plafonului de 35.000 euro.
un exemplu ar fi livrarea de active fixe.

poate asta va convinge de afirmatia mea:
[ link extern ]

In formularul 20 (contul de profit si pierdere) al raportarilor contabile cifra de afaceri este formata din:
- productia vanduta (ct. 701+702+703+705+706+708);
- venituri din vanzarea marfurilor (ct. 707);
- venituri din dobanzi pentru societatile de leasing (ct. 766);
- venituri din subventii de exploatare aferente cifrei de afaceri (ct. 7411).
Care dintre aceste venituri nu se iau in calcul la determinarea plafonului de 35.000 euro?

Veniturile din livrarea de active fixe nu sunt incluse in cifra de afaceri si nu am sustinut nici o clipa ca acestea se iau in calculul plafonului de la care se devine platitor de TVA.
ok, aveti dreptate, am recitit toata discutia si am realizat ca de fapt la calculul plafonului de 100.000 euro, nu se iau in calcul toate veniturile din formularul 20 ( venituri din operatiuni scutite fara drept de deducere), din graba am facut o mica confuzie.

important este ca veniturile din livrarea de active fixe nu sunt incluse in cifra de afaceri :) asa cum am convenit cu totii
Un sfat apropo de serviciul de asistenta contribuabili fa intrebarile in scris si asteapta raspunsul lor in scris ca altfel patesti ca mine dupa 2 ani imi spun ca am vorbit... cu cine... nu conteaza...trebuia sa fac scris!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cifra de afaceri cont 7583 adriana_ramona adriana_ramona Cand se face la inceput de an notificarea la Finante cu privire la cifra de afaceri a anului precedent ce conturi intra in calcul? strict cele din grupa 70? ... (vezi toată discuția)
Veniturile din investitii pe termen scurt intra in calculul cifrei de afaceri utilizate la decizia de a fi platitor/neplatitor de tva (ca < 35000 eur) wbsol wbsol As dori sa stiu daca veniturile financiare din investitii pe termen scurt (actiuni) intra in calculul cifrei de afaceri pentru respectarea plafonul de 35000 ... (vezi toată discuția)
Tva 2011 stabilire cifra afaceri 2010(plafon 100000 e) ana_abo ana_abo Va rog, pentru TVA in 2011, mai exact la stabilirea cifrei de afaceri din 2010 aici intra si banii pe care i-a incasat societatea de la APIA pentru subventii ... (vezi toată discuția)