avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa pe hotar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa pe hotar

Buna seara,
Avem o casa la tara, nu locuim acolo.
Azi cand am fost pe acolo, am vazut ca vecinul care are casa pe hotar si-a facut o fereastra , a modificat acoperisul , asa incat apa se scurge la noi in curte si ne-a anuntat ca el isi face gard pe langa casa , ca el vrea sa treca pe langa casa lui , nu poate sa aiba zidul casei lui la noi in curte si el vrea gard.
Bineinteles , asta inseamna ca intra in terenul nostru , si isi ia fara jena o portiune de teren de aprox. 1m latime si lungime cam 10-12m.
Ce putem face?
Sesizare la inspectoratul in constructii , ma ajuta cu ceva ? Sau politia ?

Alte discuții în legătură

Distanta minima legala intre hotar si peretele casei cristian_64 cristian_64 Vreau sa construiesc o casa si datorita topometriei terenului (un clin intre doua strazi) trebuie sa ma apropii cat de mult pot cu constructia noua de hotarul ... (vezi toată discuția)
Cumparat casa. in sfarsit!! cum as putea evita viitoarele probleme cu vecinii?? amri amri Va rog mult, daca puteti, sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Situatia mea e urmatoarea: am reusit sa mi cumpar o casuta in sept si, din prea marea fericire ... (vezi toată discuția)
Fereastra de lumina llcoco llcoco buna ziua, referitor la fereastra de lumina, am si eu o situatie: vecinul meu are casa construita exact pe limita de proprietate adica zidul casei lui este ... (vezi toată discuția)