avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident produs din cauza neacordarii de prioritate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident produs din cauza neacordarii de prioritate

buna! va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. acum cateva zile am avut un accident: dintr-o benzinarie de pe partea dreapta a carosabilului a "tasnit" o masina in fata autoturismului din fata mea. Acesta a franat brusc si i s-au blocat rotile ramanand pe loc. Nu am reusit sa mai franez si am incercat sa il ocolesc, virand stanga, insa nu destul. L-am lovit in partea stanga, am trecut pe contrasens si am ajuns intr-un sant pe marginea drumului. Mentionez ca totul s-a intamplat pe un drum national si atat eu, cat si cel din fata mea aveam viteze destul de mari si ambele masini au parasit locul accidentului pe platforma. Atat accidentul, cat si iesirea din benzinarie a celui de-al treilea autovehicul au fost filmate de camera de supraveghere a benzinariei. Am incheiat un formular de intelegere amiabila cu detinatorul autoturismului din fata mea, insa intrebarea mea e urmatoarea: totusi vinovat de producerea accidentului este soferul care nu a acordat prioritate. Sunt constienta de obligatia legala de a pastra distanta intre autoturisme, insa nu exista nici o cale ca adevaratul vinovat sa plateasca daunele pentru ambele masini, mai ales ca totul este filmat? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: popamdl , utilizator 07:17, 10 Noiembrie 2009
Daca nu au existat victime, constatarea amiabila trebuie incheiata intre conducatorul auto ce nu a acordat prioritate celor doua autoturisme ce circulau pe drumul national. Daca conducatorul auto vinovat nu doreste sa semneze constatarea amiabila apelati la politie.
Succes!!!
Constatatrea amiabila a fost incheiata intre mine si cel din fata mea, conducatorul care nu a acordat prioritate plecand de la fata accidentului. As mai putea face ceva in cazul acesta? Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie dupa 2 ani de la accident popamdl popamdl buna din nou! ...se pare ca urmele accidentului in care am fost implicata in 2009 nu vor nicicum sa fie sterse. Pentru inceput v-am copiat post-ul meu de ... (vezi toată discuția)
Se mai poate face ceva după mai mult de 15 zile de la accident pentru a se face dreptate ? mihaild mihaild 1) La începutul lunii septembrie 2017, a avut loc un accident de circulație cu vătămare corporală. 2) Accidentul, care a avut loc într-o localiste, ... (vezi toată discuția)
Ne-acordare prioritate la parasirea sensului de mers spre stanga norby7f norby7f Urma sa intru pe un drum de pamant virand spre stanga, dar sofeul din spate incerca sa ma depaseasca chiar cand puneam masina in miscare. In urma accidentului ... (vezi toată discuția)