avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare PFA

Buna seara! Ma numesc Elena. Am închiriat un apartament, in blocul in care am domiciliul, pentru desfasurarea unor activitati educative (After School - teme, pregatire suplimentara etc.). Ce pasi trebuie să parcurg pentru infiintare PFA ? Apartamentul a fost inchiriat inainte tot pentru astfel de activitati.
Unde trebuie precizat sediul PFA la domiciliu meu sau în apartamentul închiriat? Pot solicita ajutorul unui avocat pentru infiintarea acestui PFA?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carmen Matei , Avocat 16:21, 18 Septembrie 2018
Buna seara!
Bineinteles, puteti solicita si ajutorul unui avocat pentru infiintare PFA.
In principiu, ar trebui sa aveti o calificare, diploma sau sa fi lucrat in domeniu.
Scopul PFA-ului ar trebui, in acest context, sa fie realizarea de activitati recreative, educative de catre copii intr-un cadru organizat.
Pentru infiintarea unui after school, în functie de activitatile ce doriti sa le desfasurati, se vor folosi, de regula, mai multe coduri CAEN.
Sediul PFA-ului poate fi si in apartamentul inchiriat.
O seara frumoasa!
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Septembrie 2018
Carmen Matei, Avocat
Bună seara!
Vă mulțumesc pentru răspuns!
Dacă apelez la serviciile unui avocat, în cât timp este gata? Care ar fi costurile?
Posed diplomă de calificare și sunt profesor în acest moment.
Mulțumesc mult!

Avocat Carmen MATEI a scris:

Buna seara!
In principiu, ar trebui sa aveti o calificare, diploma sau sa fi lucrat in domeniu.
Scopul PFA-ului ar trebui, in acest context, sa fie realizarea de activitati recreative, educative de catre copii intr-un cadru organizat.
Pentru infiintarea unui after school, în functie de activitatile ce doriti sa le desfasurati, se vor folosi, de regula, mai multe coduri CAEN.
O seara frumoasa!

Bună seara!
Vă mulțumesc pentru răspuns!
Dacă apelez la serviciile unui avocat, în cât timp este gata? Care ar fi costurile?
Posed diplomă de calificare și sunt profesor în acest moment.
Mulțumesc mult!

Avocat Carmen MATEI a scris:

Buna seara!
O seara frumoasa!

Buna ziua!

Onorariul avocatial difera de la avocat la avocat. Totodata, depinde si de operativitatea acestuia privind intocmirea dosarului, depunerea actelor pentru inregistrare la Oficiul Registrului Comertului (ORC). Solutionarea dosarului la ORC dureaza aproximativ 3 zile.

O dupa-masa frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am înființat în urmă cu 10 ani un pfa, cu coduri caen care vizează activități suport pentru învățământ, activități sportive și recreative. Mălina Tina Mălina Tina Bună ziua! Am înființat în urmă cu 10 ani un PFA, cu coduri caen care vizează activități suport pentru învățământ, activități sportive și ... (vezi toată discuția)
After school medeea2014 medeea2014 buna ziua tuturor,intentionez sa deschid afther school. Ce avize sunt necesare pentru aceasta activitate? Spatiul in care se va desfasura este inchiriat cu ... (vezi toată discuția)
Infiintare after school Isabela21 Isabela21 Buna seara. Sunt cadru didactic si vreau sa-mi deschid un after school destinat doar in scop recreativ-educativ, fara servicii de cazare&mancare. Am inteles ca ... (vezi toată discuția)