avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... este necesar preavizul de 15 zile in cazul demisiei in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

este necesar preavizul de 15 zile in cazul demisiei in perioada de proba?

Buna seara
Va rog frumos sa-mi raspundeti la intrebarea privind obligativitatea mea de a sta in preavizul de 15 zile deoarece nu-mi place ceea ce fac si as dori sa plec cat mai curand din cadrul companiei unde lucrez de pe data de 22 oct a.c.
Mentionez ca in contractul de munca pe care l-am semnat este stipulat acest fapt dar este stipulata si o luna perioada de proba.
Va rog sa ma lamuriti daca se paote sa-i anunt ca doresc incheierea colaborarii si sa nu stau in preaviz
Cu respect va multumesc
Beauty
Cel mai recent răspuns: Beauty , utilizator 23:15, 9 Noiembrie 2009
In timpul perioadei de proba oricare din parti poate denunta contractul fara preaviz, printr-o notificare scrisa.
Art. 31. - (1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la încheierea contractului individual de muncă se poate stabili o perioadă de probă de cel mult 30 de zile calendaristice pentru funcţiile de execuţie şi de cel mult 90 de zile calendaristice pentru funcţiile de conducere.
(2) Verificarea aptitudinilor profesionale la încadrarea persoanelor cu handicap se realizează exclusiv prin modalitatea perioadei de probă de maximum 30 de zile calendaristice.
(3) În cazul muncitorilor necalificaţi, perioada de probă are caracter excepţional şi nu poate depăşi 5 zile lucrătoare.
(4) Absolvenţii instituţiilor de învăţământ se încadrează, la debutul lor în profesie, pe baza unei perioade de probă de cel mult 6 luni.
(4^1) Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta numai printr-o notificare scrisă, la iniţiativa oricăreia dintre părţi.
(5) Pe durata perioadei de probă salariatul se bucură de toate drepturile şi are toate obligaţiile prevăzute în legislaţia muncii, în contractul colectiv de muncă aplicabil, în regulamentul intern, precum şi în contractul individual de muncă.
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2009
ContSters42179, utilizator
Codul Muncii -Art. 31. - (41) Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta numai printr-o notificare scrisă, la iniţiativa oricăreia dintre părţi.
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Inteleg ca prin notificare scrisa poate fi si acea instiintare prin care eu nu sunt de acord cu continuarea colaborarii nu?
Sau este vorba de preaviz caci eu nu gasesc acest termen in articolul respectiv!?
Ma gandeam sa le aduc la cunostinta(in scris) ca incepand cu data de.......incheiem colaborarea!
Notificare scrisa de felul:
in conformitate cu prevederile art.31 alin.4^1 va aduc la cunostinta ca incepand cu data...renunt la postul ocupat, drept pentru care va rog sa dispuneti cele necesare incheierii CIM.
Nu este "stiintifica" dar cam in modul acesta arata.

Alte discuții în legătură

Demisie edward71 edward71 Este adevarat ca se poate demisiona si fara sa semnezi demisia( am vorbit telefonic cu secretara si mi-a zis ca nu este obligatorie prezenta mea si ca se poate ... (vezi toată discuția)
Anulare contract se munca după o zi cristina_blotor@yahoo.com cristina_blotor@yahoo.com Buna ziua, Am semnat un contract de munca pe data 10/03/2020,la un call-center, am făcut o zii de formație , însă vreau sa renunț, Menționez ca in ... (vezi toată discuția)
Acasa.v acasa.v acasa.v buna ziua am o intrebare am un CIM pe perioada nedeterminata cu incadrare sofer masina mare tonaj la alte clauze sant specificate urmatoarele; perioada de ... (vezi toată discuția)