avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... expertiza tehnica judiciara - specializari de ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

expertiza tehnica judiciara - specializari de expertiza.

un expert tehnic judiciar in domeniul constructii civile poate efectua o expertiza judiciara in domeniul drumuri si poduri?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:23, 17 Septembrie 2018
Sunt specializari de expertiza diferite.
Ordinul MJ nr. 199/C/2010 mentioneaza ca specializari de expertiza in domeniul la care va referiti:
-poz. 16 Cai ferate, drumuri si poduri.
-poz. 20 Constructii civile, industriale si agricole.
-poz. 21 Constructii miniere.
Organul judiciar este in masura sa desemneze expertul intr-un dosar cu resepctarea prevederilor OG nr. 2/ 2000 cu modificarile si completarile ulterioare privind expertiza tehnica judiciara si extrajudiciara,
-art. 17 (1) Organul îndreptăţit să dispună efectuarea expertizei judiciare numeşte expertul sau, după caz, specialistul, indică în scris, prin încheiere sau prin ordonanţă, .......
-art. 18 (2) Expertul tehnic judiciar sau specialistul nominalizat de parte în condiţiile alin. (1) trebuie să deţină aceeaşi specializare cu cea a expertului tehnic judiciar numit de organul judiciar pentru efectuarea expertizei. Dacă acest lucru nu este posibil, se va avea în vedere ca specializarea expertului tehnic judiciar care participă la efectuarea expertizei în calitate de consilier al părţii să fie înrudită cu cea a expertului tehnic judiciar numit şi să aparţină aceluiaşi domeniu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expert parte Anatol2017 Anatol2017 Expertul parte trebuie sa fie pe lista Tribunalului sau Judecatoriei? In cazul meu, este vorba despre o expertiza topografica. Expertul parte a fost pe lista ... (vezi toată discuția)
Expertiza -lucrări alimentare cu apă Nastasie Elena Nastasie Elena Poate un expert tehnic judiciar cu specializarea \"construcții civile industriale și agricole și evaluarea proprietații imobiliare \" sa întocmească o ... (vezi toată discuția)
Expert tehnic judiciar incompatibil bogdan135 bogdan135 Un expert tehnic judiciar cu specializarile \' constructii civile,industriale si agricole\' si \'evaluare proprietati imobiliare\' poate realiza o expetiza ... (vezi toată discuția)