avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor clase simultane in invatamantul prescolar.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor clase simultane in invatamantul prescolar.

Buna ziua,sunt educatoare de 39 de ani,lucrez de 12 ani in mediul rural,cu grupe de copii de niveluri diferite de varsta si pana in luna aprilie sau mai, am primit spor pentru grupe simultane de 7%,apoi acesta s-a taiat,desi lucrez in aceleasi conditii. Este corect sau nu ?Ni s-a spus ca este un Ordin care reglementeza acest lucru. Despre ce Ordin este vorba ?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:45, 21 Septembrie 2018
Anexa nr. 1 „Familia ocupațională de funcții bugetare «învățământ», cap. I, lit. B, art. 7, din Legea 153/2017 - text de lege neabrogat

Personalul didactic care asigură predarea simultană la 2-5 clase de elevi/grupe în învățământul preșcolar, primar sau gimnazial, primește o majorare a salariului de bază, după cum urmează:
a) pentru 2 clase de elevi/grupe, o creștere cu 7% a salariului de bază deținut;
b) pentru 3 clase de elevi/grupe, o creștere cu 10% a salariului de bază deținut;
c) pentru 4 clase de elevi/grupe, o creștere cu 15% a salariului de bază deținut;
d) pentru 5 clase de elevi/grupe, o creștere cu 20% a salariului de bază deținut.
Ultima modificare: Luni, 17 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc ,totusi noi nu ne mai luam banii !
Puteti sesiza Ministerul Educatiei si/sau promova o actiune in instanta.
Am sesizat liderul de sindicat local si raspunsul a fost ca Inalta Curte a dat o hotarare ca educatoarele nu au acest drept !Am sunat si la Ministerul Educatiei ,la salarizare si mi-au raspuns ca ei respecta legea si respecta normativele !
Decizia nr. 1/2018 a ICCJ privind examinarea sesizării formulate de Curtea de Apel Cluj – Secția a IV-a pentru litigii de muncă și asigurări sociale cu privire la dezlegarea unei chestiuni de drept.

„Admite sesizarea formulată de Curtea de Apel Cluj – Secția a IV-a pentru litigii de muncă și asigurări sociale în Dosarul nr. 1.810/84/2016 și, în consecință, stabilește că:

Dispozițiile art. 6 capitolul I anexa 5 din Legea nr. 63/2011 se interpretează în sensul că sporul pentru predare simultană la 2-4 clase de elevi nu se aplică și personalului didactic din învățământul preșcolar care își desfășoară activitatea cu grupa combinată compusă din grupa mică, grupa mijlocie și grupa mare.

Obligatorie, potrivit dispozițiilor art. 521 alin. (3) din Codul de procedură civilă.

Pronunțată în ședință publică, astăzi, 22 ianuarie 2018.”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cu ora la invatatori ana500 ana500 Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine intro problema. Lucrez in invatamant si am un cadru didactic ( un invatator) care are peste 25 de ani vechime si gradul ... (vezi toată discuția)
Director adjunct mariamocanu mariamocanu directorul adjunct la o unitate de invatamant preuniversitar poate efectuat ore suplinite? (vezi toată discuția)
Cim pentru profesori marianaconstantin marianaconstantin Cum se interpreteaza si cate ore pe saptamana se trec in CIM pentru profesori? Cele doua legi pentru educatie LEGEA nr.1_05.01.2011_Legea educatiei. si LEGEA ... (vezi toată discuția)