Salutari tuturor,
Sper sa ma poata ajuta cineva cu informatii de baza legate de infiintarea unei asociatii nonprofit. Care sunt pasii ce trebuiesc urmati? Ce trebuie luat in consideratie?
Suntem un grup ce iubim florile, plantele si vrem sa ne organizam sub forma unei asociatii de acest fel. Exista si un site cu forum, dar nu am citit regulile de aici si nu stiu daca se pot pune link-uri.
Va multumesc mult si astept sa imi raspundeti!
pentru a iti face o imagine de ansamblu in privinta asociatiilor si fundatiilor iti recomand sa citesti mai intai OG 26/2000. daca intampini ceva nelamuriri nu ezite sa le exprimi pe acest forum. cu siguranta iti vor fi furnizate raspunsurile cele mai bune.
Buna ziua!M-am gandit c-ar fi mai bine sa nu mai deschid inca un topic nou pe tema ONG-urilor, sper c-am facut bine, sa fie mai multe informatii la un loc. Am citit in Ord.26/2000 ca daca AGA unui ONG hotaraste schimbarea cenzorilor si a consiliului de administratie, aceste modificari nu-s valabile daca nu sunt inregistrate la Registrul Asociatiilor si Fundatiilor. Am fost la Min. Justitiei la Registru sa intreb cum se face si mi-au spus ca nu stiu nimic despre asa ceva. Are cineva idee ce trebuie sa contina dosarul modificarilor (cum ar fi : cerere de mentiuni, statut, copie hotarare AGA, carnet cenzor), unde se depune, formularistica, taxe? Multumesc frumos.
Asociatie nonprofit
sasviorel
Cum se tine evidenta contabila in cadrul unei asociatii nonprofit in partida simpla.Este necesar bilant anual sau evidenta se tine in registrul de incasari si ... (vezi toată discuția)