avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ccc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ccc

Dacă tatăl nu își ia CCC,care este ultima zi in care mama se poate întoarce la serviciu ? Va primi indemnizația pt ultima luna ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:53, 20 Septembrie 2018
- daca tatal nu indeplineste conditiile de acordare a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului atunci durata CCC pentru mama nu se mai diminueaza cu o luna de zile.
In speta, revenirea la munca se face in prima zi urmatoare celei in care copilului implineste varsta de 2 ani.


- daca tatal indeplineste conditiile de acordare a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului, indiferent daca solicita sau nu acest drept - atunci durata CCC pentru mama se diminueaza cu o luna de zile.
In speta, revenirea la munca se face in prima zi urmatoare celei in care copilului implineste varsta de 1 an si 11 luni.
Multumesc !
Tatăl nu îndeplinește cerințele , nu are niciun venit . Eu doresc sa revin la serviciu in ultima zi posibila ,urmând apoi sa intru din nou in ccc pt bebe2.
De aceea am nevoie sa știu exact datele ca sa nu pierd atât indemnizație 2 cât și postul de serviciu.
Daca tatal nu indeplineste conditiile de acordare a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului atunci durata CCC pentru mama nu se mai diminueaza cu o luna de zile.
In speta, revenirea la munca se face in prima zi urmatoare celei in care copilului implineste varsta de 2 ani.
Trebuie anunțat sau depus ceva cu privire la ccc al tatălui? Dacă da , in ce termen ?multumesc
Tatl trebuie sa depuna o declaratie la AJPIS ca nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia CCC.

Alte discuții în legătură

Din ccc1 in cc2 daria7 daria7 Buna ziua, am inteles cam cum sta situatia in care nasterea unui bebe 2 se intampla in timpul ccc1, insa am niste nelamuriri in cazul meu care este putin ... (vezi toată discuția)
Concediu postnatal AlexaAlina AlexaAlina Buna ziua ! Amsieu o nelamurire cu concediul postnatal. Ce se intampla daca nu imi raman 42 de zile din cele 126 alocate concediului prenatal/postnatal dupa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - ccc2 dupa ccc1 Maria.Toma Maria.Toma Buna ziua!Sunt in ccc1 si sunt insarcinata.Pe 6 iulie copilul implineste 2 ani si eu pe 24 septembrie nasc.Cum trebuie sa procedez ca sa beneficiez de ... (vezi toată discuția)