avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Judecata

Acte false, marturie mincinoasa la raspunsurile catre judecator

Am avut ieri un termen de judecata eu fiind in postura de martor. Viitoarea mea sotie avand un copil cu fostul sot. El a dat-o in judecata cerand in instanta sa ia copilul la el acasa intr-un alt oras si micsorarea pensiei alimentare la 25 la suta. Mentionez ca acum 2 ani la divort notarial a fost stipulat ca va da pensie alimentara x ron si are dreptul un weekend pe luna sa vina sa isi vada copilul in localitatea de domiciliu. Cu toate astea semnate la notar nu a fost multumit. El nu e interesat de copil este interesat sa ii faca rau viitoarei mele sotii. Amenintand inca din prima zi de divort ca ne vedem la tribunal si te fac sa regreti ca am dovortat. Penl langa pensia alimentara a fost mentionat in actul notarial ca va contribuii cu bani in activitatile copilului, medicamentatie si altele daca este cazul. O singura data in 2 ani a dat 100 ron pentru medicamente. Noi avand bonuri pastrate de aprox 1450 ron. Cheltuieli ce trebuiau impartite si el nu a respectat acel act. Dar tot el vrea mai multe drepturi. Acum mai pe scurt. Ieri a fost procesul. Avocata noastra a venit la lupta fara arme(nimic) noroc ca aveam noi la noi cate ceva (tabel vizite) etc. A fost ceruta înainte de judecata sa se faca o ancheta sociala. Ancheta care la noi sa facut la el nu. El in momentul de fata neavand un domiciliu. Sta la sora lui intr-un apartament cu 2 camere. La proces a declarat ca locuieste doar cu sora lui. Asta fiind o marturie mincinoasa (sta si cu cumnatul lui si uneori mama lui aprox 5 zile pe saptamana). Bunica din partea lui prin actul notarial a fost stipulat ca are dreptul o data pe an la vizita. Dar a vazut-o de mai multe ori. A recunoscut ieri in proces ca de 4 ori intr-un an. A vazut-o pe ascuns fara stirea mamei. Tatal venind cu bunica dupa el si copiluo avand 4 ani spunandu-ne noua ca a fost o baba cu tatal ei. Ca nu o cunoaste copilul a vazut-o cand era mica de 2 ani pe bunica. Judecata s-a amanat noi cerand amanare pentru ca la el nu s-a facut ancheta sociala la el la domicilium de ce nu stiu? Vreau sa stiu ce conditii are pentru a lua copilul 2 weekenduri acolo pe luna. Pe el nu la interesat daca copilul e bolnav el daca avea vizita in weekendul respectiv si era anuntat ca e copilul bolnav venea la usa sau zicea ca nu vrem sa ii dam copilul. A fost la un moment dat nevoie de interventia politiei ca a venit la vizita si 3 ore a stat la bloc si a sunat la interfon. El stand intr-un apartament cub2 camere cu sora, cumnatul si uneori mama lui nu cred ca are conditii pentru a tine un copil de 4 ani peste noapte acolo ( mentionez ca , copilul este foarte atasat de mama mai ales dar si de mine, cand vine vizita cu el nu vrea sa se duca, cand suna sa vorbeasca cu copilul discutia tine maxim 1 -2 minute. Apoi copilul bagand telefonul sub perna sau intr-un sertar. Copilup are momente cand vine obosita chiar extenuata de la intalnirile din weekend ducand-o in malluri si parcuri. Ia cumparat copilului de 3 ani jumate acum ceva timp pocnitori ( pe care le avem acasa) copilul plange daca nu doarme cu mama . Acum ce e de facut pentru urmatorul termen care va avea loc peste aprox 1 luna jumate??? Rezolv ceva cu ancheta psihosociala? Daca cer ancheta la urmatorul termen o primesc? Sa puna copilul langa mama si tata si sa vada comportamentul copilului fata de tata? Ca nu vrea? Ca nu e interesata de el? Ca nu doreste sa stea cu el?
Ultima modificare: Miercuri, 19 Septembrie 2018
Gabriellino, utilizator

Alte discuții în legătură

Judecata pentru minor Gabriellino Gabriellino Ce trebuie facut? Prietena mea are un copil dintr-o alta casnicie care s-a finalizat cu divort la notar in septembrie 2016 cand copilul avea doar 2 ani. La ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita Mirelaa Mirelaa Buna ziua, Sora mea are o fetita de 1 an rezultata dintr-o scurta casatorie, fetita ce i-a fost incredintata in urma divortului (din culpa comuna) in baza ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine ca tatal sa isi viziteze fiica numai in prezenta mea, a mamei? DREX DREX Buna ziua, ma numesc Camelia, am 40 de ani si acum 5 ani am cunoscut un om deosebit, ziceam eu, dupa aproape un an ne-am casatorit. Sotul meu a mai fost ... (vezi toată discuția)