Ce trebuie facut? Prietena mea are un copil dintr-o alta casnicie care s-a finalizat cu divort la notar in septembrie 2016 cand copilul avea doar 2 ani. La acel moment sotul ei a fost de acord si s-a oferit in actul notarial sa stipuleze ca e de acord sa vorbeasca la telefon cu copilul 1,2 ori pe saptamana, sa o vada la vizita 1 weekend pe luna de comun acord, iar bunica din partea lui o data pe an. Si sa ofere bani copilului 1500 ron lunar plus alte cheltuieli (pastile) S-a intamplat asta pana acum si azi a primit prietena mea un plic de la judecatorie ca el cere sa vada copilul de 2 weekenduri pe luna , bunica de 5 ori pe an. Iad vacantele de paste si de craciun sa oa copilul la el. Noi avem destule dovezi pe camera de la bloc ca bunica im anul 2017 a fost de 7 ori pe ascuns la vizite. Ca el nu a virat in cont decat cei 1500 ron si nu l-a interesat de pastile cu toate ca a fost informat . Ce e de facut?
Este dosar civil. Reclamantul acum vrea mai multe vizite de cat a hotarat si a semnat la notar in momentul divortului. Vrea mai multe vizite cu mama lui la nepoata decat 1 vizita cum a fost de acord la notar. Vrea in loc de suma de 1500 ron care si-a luat singur angajamentul ca ii da el s-a oferit asupra acestei sume sa reduca la 25 % din salariu. Vrea sa ia copilul la el la domiciliu cu toate ca el e din pitesti si copilul se afla in Bucuresti. Si a fost specificat clar de comun acord ca pana la varsta de 8 ani nu va lua copilul tot in actul notarial. Vrea numai drepturi dar nu de dragul copilului ci ca e ofticat ca prietena mea a divortat. Acum e ca o razbunare... am termen 25 de zile sa pun intampinare. Ce imi trebuie ca el sa nu castige tot ce isi doreste?
E greu de spus ce va decide instanța.
Procesele se judeca pe detalii concrete în funcție de toate datele problemei.
La vizita va obține în plus dar depinde si de ijstanta cum va considera ca ar fi în interesul superior al minorului programul.de vizita.
La pensie depinde si care vor argumentele invocate si probele.
S-a rezolvat momentan . O sa depun intampinare in a 25a zi depunere la posta si o sa cer mutarea dosarului la domiciliul minorului. Nu la domiciliul tatalui natural care este la judecatoria pitesti