avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua Am si eu o problemă si aș dori niște ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua Am si eu o problemă si aș dori niște sfaturi Am ...

Buna ziua
Am si eu o problemă si aș dori niște sfaturi
Am 2 copii cu fosta soție de care am divorțat acum 4 ani, două fete de 6 și 5 ani
Avem custodie comuna , program de vizită însă niciodată nu m.a lăsat să le iau la mine , să le vad sau să vorbesc cu ele, întodeauna când ma duceam la ea ieșea scandal, ieșea mama ei frații ei și preferăm să plec pentru a nu face scandal
Singura data când am putut să le vad a fost la grădiniță
Am un teanc dchitănti, semn că le am trimis și le trimit pensie alimentară
Acum am primit o citatie în care ma informează că ea vrea custodie exclusiva din cauza faptului că eu nu vizitez fetele și nu ma interesez de ele
Și ma intreb, chiar ar putea să câștige custodie exclusiva atât timp cât eu nu sunt de acord
Ce ma sfătuiți?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2020
Ionuț840, utilizator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 10:20, 2 Octombrie 2020
Trebuie sa formulati intampinare in termenul de 25 de zile si sa va apărați temeinic, dovedind atat interesul dvs față de minori precum și incercarile eșuate prin care ati vrut să vă exercitati dreptul la vizita si nu ati fost lăsat de mama.
Ar fi fost indicat sa puneti in executare programul de vizita printr-un executor judecătoresc ca sa aveti dovezi temeinice insa va puteti apăra folosind si alte probe.
Discutați cu un avocat și pregatiti strategia de aparare cat mai urgent.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2020
Avocat Neagu Elena, Avocat
Formulați întâmpinare și apărați-vă față de acuzele fostei soții. Arătați și dovezile privind plata pensiei de întreținere.
Nevizitarea copiilor in sine, singurul argument care sa sustina o actiune in exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti nu va duce la admiterea acestei solicitari.

Asta nu inseamna ca nu va trebui s ava apararti si - prin intermediul intampinarii - sa raspundeti in fapt si in drept la toate argumentele mamei.

Consultati un avocat si vedeti ce faceti cu punerea in executare a programului de vizita.
Autoritatea părintească exclusivă nu vă afectează dreptul la relaţiile cu minorii, singura diferenţă este că nu trebuie să semnaţi la notar declaraţii de acord la ieşirea din ţară sau la înscrierea la şcoală.
Pe de altă parte, trebuie să demonstraţi că aţi ţinut legătura cu copiii-poate aveţi prieteni care au văzut că nu sunteţi lăsat să vedeţi copiii sau aveţi un înscris în care mama vă scrie să nu veniţi la fete, că oricum nu le lasă să plece cu dvs.Aveţi program cu luarea fetelor la domiciliul dvs., fără prezenţa mamei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minor, mama plecata in strainatate ciorba ciorba Sunt divortat, am hotarare pentru program de vizita, custodie comuna, am dat in judecata mama pentru ca a plecat in strainatate si a lasat minorul la mine fara ... (vezi toată discuția)
Buna seara. sunt mama a 3 copii,insarcinata cu al patrulea. sunt ... Liliana2019 Liliana2019 Buna seara. Sunt mama a 3 copii,insarcinata cu al patrulea. Sunt in curs de divort,după ce sotul meu a fost f violent cu mine,fiind insarcinata și in ... (vezi toată discuția)
Vacanță cu copiii fără acordul tatălui. care pot fi consecințele dacă totuși plecăm? StefaniaButaru StefaniaButaru Buna ziua, as dorii sa plec in vacanta cu copiii si mama mea. Sotul a fost de acord sa mergem fara el cand am facut rezervarea, dar zilele trecute am avut ... (vezi toată discuția)