Ce trebuie facut? Prietena mea are un copil dintr-o alta casnicie care s-a finalizat cu divort la notar in septembrie 2016 cand copilul avea doar 2 ani. La acel moment sotul ei a fost de acord si s-a oferit in actul notarial sa stipuleze ca e de acord sa vorbeasca la telefon cu copilul 1,2 ori pe saptamana, sa o vada la vizita 1 weekend pe luna de comun acord, iar bunica din partea lui o data pe an. Si sa ofere bani copilului 1500 ron lunar plus alte cheltuieli (pastile) S-a intamplat asta pana acum si azi a primit prietena mea un plic de la judecatorie ca el cere sa vada copilul de 2 weekenduri pe luna , bunica de 5 ori pe an. Iad vacantele de paste si de craciun sa oa copilul la el. Noi avem destule dovezi pe camera de la bloc ca bunica im anul 2017 a fost de 7 ori pe ascuns la vizite. Ca el nu a virat in cont decat cei 1500 ron si nu l-a interesat de pastile cu toate ca a fost informat . Ce e de facut?
Nu depuneti intampinare dv., trimiteti prietena la un avocat.
Tineti de asemenea cont de faptul ca, odata cu cresterea copiilor, toti parintii tind sa ii vada mai mult. De asemenea, preluarea copilului de catre fiecare păarinte e absolut normala. Faptul ca bunica a vazut copilul mai mult in istoric e in favoarea acordarii acestor vizite. Totusi, procedural, nu stiu cum e facuta aceasta cerere si de catre cine, poate e o lipsa de interes pe undeva, nu stiu.
Nu lasati pe ziua 25, nu are rost si efect. negociati, e cel mai bine pentru toate partile implicate. Nu mergeti in instanta fara negociere, nu vad argumente sa fie respinsa cererea, asa incat negociati si recunoasteti ca sa nu platiti cheltuieli. Sigur, toate sfaturile astea nu tin cont de eventuale probe si argumente ale prietenei dv. pe care eu nu le cunosc.
Vorbiti musai cu un avocat sau doi, macar sa va informati.