avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cumpararea vechimii în muncă
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cumpararea vechimii în muncă

Vă rog, să mi spuneți , dacă se poate cumpăra vechime în muncă din oricare cinci ani din perioada necontributivă anterioară sau obligatoriu, din ultimii cinci ani consecutivi. (respectiv 2013 - 2018) . Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:48, 19 Septembrie 2018
Din ultimii 5 ani.
Vechimea in munca nu se poate cumpara ... ce se poate achita este contributia de asigurari sociale, in baza unui contract incheiat cu Casa de Pensii , pentru a cumula stagiu de cotizare necesar iesirii la pensie.

Contractul se incheie pentru o perioada de cel mult 5 ani in urma , incepand cu data incheierii acestuia.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pentru cumpărare vechime Constantin1958 Constantin1958 Vreau sa cumpăr un an vechime pentru sa ies la pensie (vezi toată discuția)
Pot cumpara vechime daca sunt pensionar grd. iii? Alvisco Alvisco Daca sunt pensionar gradul III, pe caz de boala, avand dreptul la 4 ore de munca, imi pot cumpara vechime? Fie conform actualei legi, fie conform celei care va ... (vezi toată discuția)
Cumparare vechime pentru pensie JOHNVASILE JOHNVASILE As dori sa stiu daca pentru o perioada de 3 ani+9 luni (anii 1981-1984) se poate cumpara vechime in vederea pensionarii. In aceasta perioada persoana ... (vezi toată discuția)