avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mansarda in pod comun la imobil nivel P
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mansarda in pod comun la imobil nivel P

Buna,as avea o intrebare:vi se pare normal ca intr-un imobil nivel P in care suntem 3 apartamente,unul din proprietari sa isi mansardeze o suprafata de aprox 3/4 de deasupra apartamentului sau si automat sa isi creeze acces la mansarda astfel rezultata cu scara din interiorul locuintei sale si pt restul de aprox 1/4 pod nemansardat ce ar fi tot deasupra apartamentului sau sa emita pretentii sa foloseasca vechea scara comuna de acces la pod sa ajunga la acea bucatica eu fiind obligat in felul acesta sa il suport sa treaca prin bucata de pod de deasupra apartamentului meu ori de cate ori are el chef,in felul asta eu sa nu pot sa imi delimitez bucata de pod de deasupra apartamentului meu fara a nu-i mai permite accesul?Vi se pare normala aceasta atitudine a lui,i-am spus ca in momentul in care s-a decis sa isi mansardeze podul normal,firesc si de bun-simt sau cum mai doriti sa ii spuneti,era sa isi mansardeze toata suprafata de pod de deasupra apartamentului sau,sau cel putin pt bucata care i-a ramas nemansardata sa isi creeze usa de acces din mansarda pe care si-a facut-o.Invoca mereu faptul ca in CF urcarea la pod si podul sunt parti comune,ele in fapt nemaifiind in sensul ca vecinul asta asa cum ziceam si-a amenajat mansarda iar celalalt de langa mine,apartamentul meu fiind pozitionat intre ale lor,la mijloc, si-a tras zid despartitor si usa metalica,urcarea comuna la pod fiind intre apartamentele meu si al acestuia cu podul delimitat prin zid su usa metalica de catre el.,Cum considerati ca ar trebui sa procedez cu cel cu mansarda in cazul de fata?Nu mi se pare normal sa ii mai permit accesul prin bucata mea de pod in conditiile in care avand scara interioara din apartamentul lui spre mansarda isi poate face acces de acolo pt bucata de pod ce o mai are nemansardata.Important de mentionat ar fi ca in cazul meu sunt proprietar si pe cota de teren aferenta apartamentului in cazul celorlalti 2 vecini din stanga si dreapta mea avand apartamentele cumparate cu legea 112,astfel avand cota de teren aferenta apartamentelor lor in folosinta.Cum considerati ca s-ar putea solutiona legal sa i se puna in vedere ca nu mai are dreptul sa treaca prin bucata de pod de deasupra apartamentului meu?
Ultima modificare: Miercuri, 19 Septembrie 2018
beurer95, utilizator

Alte discuții în legătură

Situatie juridica pod comun(cel putin in acte fiind comun) beurer95 beurer95 Buna seara, In urma cu 2 ani si jumatate am cumparat un apartament intr-un corp de cladire intr-o curte comuna,corp de cladire cu nivel de inaltime P si ... (vezi toată discuția)
Pod la mansarda Bogdan_Escu Bogdan_Escu Buna ziua, Am cumparat recent un apartament situat la mansarda unui bloc, (p+6+m) dintr-un cartier rezidential nou. Deasupra palierului de mansarde (14 la ... (vezi toată discuția)
Mansardarea podului la bloc - legal? blsqt blsqt buna ziua! numele meu e liviu si ma confrunt cu o situatie careia incerc cu ajutorul dumneavoastra si al acestui forum sa ii gasesc o solutie. am cumparat de ... (vezi toată discuția)