avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand pot sa ies la pensie ?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand pot sa ies la pensie ?

Angajat la 10 August 1980 pana in 30 Iunie 1985 la Fabrica de Zahar Urziceni; 1 Iulie 1985 - 31
Ianuarie 1989 Subofiter in cadrul MAI - Ialomita; 10 Aprilie 1989 -26 Septembrie 1990 Angajat la
Elif Ialomita; 1 Noiembrie 1991 - prezent angajat in cadrul - actual ENEL Dobrogea. Pentru
fiecare perioada lucarata am in afara de carnetul de munca, adeverinte de la fiecare loc de
munca, cu mentiunea ca: pentru perioada 1 Ianuarie 1986 - 31 Ianuarie 1989, la solicitarea mea
am primit adeverinta cu perioada lucrata in grupa I de munca de la Inspectoratul de Politie
Ialomita. Pentru perioada 01 Noiembrie 1991 - 01 Aprilie 2001, in urma unei sentinte civile a
Tribunalului Constanta definitiva si irevocabila, am hotarare judecatoreasca care confirma
activitatea pe aceasta perioada, care se incadreaza in grupa de munca I, in procent de 100%.
Deoarece am 36 de ani de munca si conform legii peste 35 ani de munca, 12 ani in grupa I de
munca conform adeverintei primite de la Inspectoratul de Politie Ialomita si hotararii
judecatoresti mai sus mentionate am solicitat Casei de Pensii Ialomita verificarea actelor pentru
a iesi la pensie. Dupa verificare, mi s-a adus la cunostiinta ca nu pot iesi la pensie deoarece nu
intrunesc conditiile legale. Am solicitat explicatii si mi s-a raspuns ca perioada lucrata in MAI nu
este luata ca baza de calcul pentru pensioanare, deoarece conform LG 223/2017 nu am un
stagiu de 10 ani de contributie in MAI pentru a primi pensie speciala, conform ART 24 / litera E.
Mentionez faptul ca pentru aceasta am solicitat Casei de Pensii Sectoriale un raspuns referitor la
aceasta problema. Eu nu am solicitat pensie speciala, am solicitat pensie normala si mi se pare
anormala abordarea Casei de Pensii Nationale Ialomita fara raspuns sau indrumare legala
pentru rezolvarea problemei. Am muncit in Romania, am peste 35 de ani de munca, 12 ani de
munca in grupa I conform actelor doveditoare, dar faptul ca sunt doua Case de Pensii diferite
ma impiedica sa beneficiez de un drept legal pe care l-am realizat inainte de infiintarea acestei
Case de Pensii Sectoriale. Va multumesc anticipat si va rog frumos sa imi comunicati care este
calea legala pentru rezolvarea acestei probleme. Nu stiu daca este normal, dar eu cred ca daca
solicitam o adresa din partea Casei de Pensii Sectoriale care sa imi confirme ca acea contributie
din MAI poate si ar fi varsata catre Casa de Pensie Nationala ar fi putut / ar fi rezolvat aceasta
problema. Cu stima si respect.

editat : date de contact
Ultima modificare: Joi, 20 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Recalcularea punctului de pensie la gr 1 de munca pojoga pojoga Am iesit la pensie in anul 2000 si am avut 5 ani fara 3 zile de gr 1 de munca. In anul 2005 mi s-a facut o recalculare a pensiei ( atunci când s-a facut la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.născut la data de 08 08 1067 vă aduc la cunoștință ... parol parol Bună ziua.Născut la data de 08 08 1067 vă aduc la cunoștință următoarele: În perioada 01 august 1991 - 08 august 2007 am lucrat în unități din ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare art1580 art1580 buna ziua , va scriu cu rugamintea de a ma ajuta sa aflu varsta de pensionare conform noului cadru juridic cu referire la grupa I de munca. sunt barbat, ... (vezi toată discuția)