avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Activitate editoriala vs marca inregistrata
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Activitate editoriala vs marca inregistrata

Buna ziua!
Am o nelamurire referitor la urmatoarea chestiune: as dori sa public o carte despre sport (in cazul meu, despre un stil de arte martiale), insa recent am aflat ca denumirea acestuia este marca inregistrata. N-am gasit pe internet informatii multumitoare referitor la cadrul legal in ceea ce priveste activitatile editoriale si marcile inregistrate... Intrebarea este: pot publica o carte avand ca subiect o activitate sportiva marca inregistrata care nu-mi apartine fara a intra in conflict cu detinatorul marcii respective? V-as fi recunoscator daca m-ati induma catre legislatie sau in ce conditii as putea concretiza publicarea. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 21:35, 20 Septembrie 2018
Ne trebuiesc detalii pentru a va putea da un sfat.
1) Numele sportului, artei martiale, stilului;
2) Precizati subiectele abordate de catre, va citez: "o carte despre sport ";
Precizez ca nu exista activitati sportive inregistrate ca marca comerciala, ar revine la: X a inventat mersul pe jos si l-a inregistrat ca marca sub forma "UFPP = utilizeaza cu folos propriile picioare".
Exista insa tentative de a inregistra ca marca termeni generici (USA), toate aceste tentative s-au soldat la nivel international prin esecuri in fata justitiei.
Stilul se numeste Ashihara Karate, iar cartea reprezinta o expunere a cunostintelor dobandite de mine in cariera sportiva, precum si a abordarilor specifice in viziune proprie despre acest sport.
Am cautat pe site-ul TMview si am observat ca in Romania figureaza ca fiind marca inregistrata. Personal, n-am gasit foarte multe informatii despre posibilitatea de a folosi sau nu acest termen (Ashihara Karate) in activitati editoriale/comerciale, desi la nivel international si national exista publicate carti si functioneaza organizatii/cluburi sportive care folosesc termenul respectiv.
Ultima modificare: Joi, 20 Septembrie 2018
razvan.popa, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Termenul de Ashihara Karate este un termen general care defineste un stil de karate creat si predat de catre o persoana decedata si care a devenit o forma moderna de autoaparare.
Numele de familie Ashihara nu este protejat.
Denumirea Karate este un termen general definind o forma de arta martiala.
Deci aveti dreptul de a utiliza termenul de Ashihara Karate in cartea dvs atat in titlu cat si in continut mentionand faptul ca este vorba de experienta dvs personala.
ATENTIE, nu aveti dreptul de a reproduce logo-urile federatiilor, intreprinderilor, etc..., fara acordul lor (deci pt a reproduce pe coperta logo-ul federatiei de AK romane trebuie sa le cereti in mod oficial permisiunea, dpdv comercial federatia are tot interesul sa v-o acorde si poate reusiti s-o interesati pt a viza dpdv comercial un public cat mai larg) .
ATENTIE, nu aveti dreptul de a reproduce fara acord prealabil fotografii, scheme, diagrame de kata, etc...!
Ceea ce ati vazut dvs pe site-ul TMview sunt denumiri de intreprinderi federatii depuse pt a fi protejate pe plan national si/sau international.
Pt ca gag-ul sa fie complet una dintre intreprinderile Ro purtand acest nume a inclus in produsele si serviciile sale, citez: "Publicitate; conducerea şi administrarea afacerilor; lucrări de birou."
LOOOL
Ultima modificare: Joi, 20 Septembrie 2018
Demos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare federatie sportiva pbogdan71 pbogdan71 Buna ziua! Cunosc pe cineva care ar dori sa infiinteze o federatie a unui stil de arte martiale. Problema este ca Federatia Romana de Arte Martiale de ... (vezi toată discuția)
Infiintare alta federatie sportiva vioreltkd vioreltkd [b]SUBIECTUL :[b]Infiinatre federatie sportiva pe ramura de sport[/b]. In tara exista deja una, dar la nivel international exista 3 federatii ... (vezi toată discuția)
Desfasurare activitate sportiva - forma de organizare kado kado Buna ziua! Sunt instructor de arte martiale si doresc sa desfasor o activitate sportiva, mai precis cursuri de karate pentru copii, printr-o forma de ... (vezi toată discuția)