avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Alcool la volan
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Alcool la volan

Buna seara .La această decizie este anulat permisul ?temeiul art. 336 alin. 1 CP, cu aplicarea art. 396 alin. 10 CPP, raportat la art. 83 CP stabileşte pentru inculpatul pedeapsa de: - 10 (zece) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului. În temeiul art. 83 CP, dispune amânarea aplicării pedepsei de 10 (zece) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, stabilind un termen de supraveghere de 2 ani care se calculează de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe, în condiţiile art. 84 alin. 1 CP. În baza art. 85 alin. 1 CP, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Timiş, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 86 alin. 1 CP pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. 1 lit. c) - e) se comunică Serviciului de Probaţiune Timiş. În baza art. 85 alin. 2 lit. b) CP, impune inculpatului să execute obligaţia de a presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 40 de zile la una dintre următoarele două instituţii: SC Horticola SA sau SC Pieţe SA Timişoara, în conformitate cu dispoziţiile
Nu se anuleaza,te duci cu hotararea definitiva la politie depui cerere si i-ti da carnetul.Daca nu este specificat in hotarare 'ca pe parcusul perioadei de supraveghere nu ai voie sa conduci' atunci nu e anulat.Dar ce alcolemie ai avut?,ca si eu sint in aceasi situatie de 1,7 luni si inca nu m-a judecat,urmeaza.
Dupa ce ramane definitiva, vi se restituie permisul.
Buna ziua,

Amanarea aplicarii pedepsei(art. 83 din Codul penal ) nu atrage decaderile, interdictiile, consecintele ce rezulta dintr-o condamnare.

Aceasta reprezinta o forma de supraveghere.

Permisul de conducere nu este anulat, el va poate fi restituit, in baza hotararii judecatoresti definitive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce înseamnă condamnare fără acord de recunoastere Danyella_tm Danyella_tm Bună seara, Ce înseamnă tip soluție \"condamnare fără acord de recunoaștere\"? Este vorba de o persoana care a condus ( sub influenta alcoolului) ... (vezi toată discuția)
Am primit sentinta asta, acuma eu nu stiu daca am primit sau ... RealGhost RealGhost Am primit sentinta asta, acuma eu nu stiu daca am primit sau nu inapoi dreptul de conducere, trebuie sa ma duc la politie si sa intreb sau cum se ... (vezi toată discuția)