avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de mostenitor suplimentar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de mostenitor suplimentar

Buna ziua,
cum pot solicita un certificat de mostenitor suplimentar pentru bunurile neincluse in masa succesorala la eliberarea certificatului de mostenitor initial ?

Mai exact in martie 2012 a decedat tata, in octombrie 2014 s-a facut succesiune si mostenire pe apartamentul din Galati,1/2 + 2/8 mama, 3/8 fratele si 3/8 eu (fiica), urmand ca pentru casa din Vaslui sa se faca mai tarziu.

Casa din Vaslui e mostenirea tatalui de la parinti (act obtinut in Birlad, au fost surorile lui si au semnat ca le-a dat cota parte)

Mama si fratele locuiesc in apartament si imi solicita (mama pune presiuni mari) sa dau semnatura pentru apartament fratelui fara a mi se plati cota de mostenire (masa succesorala 57000 lei /8*3 = 21375 lei, din care sunt de acord sa le platesc cota parte la cat au dat pe acte la notar). Fiecare ne platim impozitul.

Acum daca mama, care detine actele casei de la tara sat Raiu, com Murgeni, jud Vaslui, nu vrea sa mai faca nici un demers in privinta includerii si acelui bun imobil, , in masa succesorala, eu ce pot face ? Nu detin nici un act .

Alte discuții în legătură

Procura speciala si nu numai... nene nene Suntem 3 mostenitori la o casa, un apartament 3 camere si un garaj. Mama si doi frati. Mama ,cu acordul fratilor, vrea sa inchirieze garajul si una din ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu testament- sustragere de bunuri succesorale danicka danicka Va prezint urmatoarea situatie: In 2008 am deschis succesiunea si am impartit bunurile tatalui decedat. Mama, fratele, si eu am obtinut certificate de ... (vezi toată discuția)
Apartament mostenire Andrei Popa Andrei Popa APARTAMENT MOSTENIRE ....Mama a decedat acuma 5 ani dupa succcesiune mi-a venit o cota parte de 3/8 di masa sucesorala,,, Anul acesta a decedat si tatal meu ... (vezi toată discuția)