avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... apartament mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

apartament mostenire

APARTAMENT MOSTENIRE ....Mama a decedat acuma 5 ani dupa succcesiune mi-a venit o cota parte de 3/8 di masa sucesorala,,, Anul acesta a decedat si tatal meu care a a vut 2/8 cota parte din masa succesorala,,, mai am un frate care are tot 3/8 cota parte din masa succesorala,,,,,,,,In anul 2008 tatal meu i-a facut fratelui meu un act contract de donatie la un notar public unde in cartea funciara am aparut eu cu cota de 3/16 parte si fratele cu 10/16 parte .. pot sa-l dau in tribunal pentru a ataca act contract de donatie...........................astept un raspuns
Cotele sunt gresite...caci nu dau un intreg......

Puteti cere reductiunea donatiei daca va incalca rezerva succesorala si raportul acesteia daca nu este scutita de raport.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune la notar dupa parinti decedati ardeleanu-ion ardeleanu-ion as dori sa deschid o succesiune dupa ambii parinti decedati la interval de 13 ani,am un singur frate si un apartament de impartit as dori sa stiu ce procent ... (vezi toată discuția)
Bună ziua!dacă în contractul de donatie este precizat doar ... DeeRox DeeRox Bună ziua!Dacă în contractul de donatie este precizat doar -ART 1088 cod civil ,privind intinderea masei sucesorale a mostenitorilor)înseamnă că donatia ... (vezi toată discuția)
Masa succesoralã nelu_nedi nelu_nedi buna ziua! am fost beneficiarul unui act de donatie din partea bunici 75% (decedata)si tata 25% traieste ,acum 35 ani ,acest act a fost scutit de raport conf ... (vezi toată discuția)