avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Eu și soția am fost agresați verbal și fizic ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Eu și soția am fost agresați verbal și fizic într-o stație de carburanți, am ripostat (doar verbal) după care am fost șicanat în trafic. Să depun plângere, sau să aștept să văd dacă depun agresorii?

Buna seara. Astazi in jurul orelor 16:30 m-am dus ca tot omu' sa alimentez. Alimentez, totul a durat maxim 5 minute pana m-am intors la masina(avand in vedere ca am pus in rezervor 40 de litri). Nici bine nu urc in masina ca cel care era in spatele meu incepe sa claxoneze si incepe sa inainte ca si cum ar vrea sa intre mine(mai erau 2 pompe libere). Nu l-am bagat in seama . Urc in masina si tot claxoneaza, claxoneaza deschid portiera si in intreb care e problema? A mormait el ceva acolo, n-am bagat de seama. Ma urc in masina. Avand in vedere ca masina avea rezervorul gol inainte de alimentare nu mi a pornit din prima din cauza pompei. Claxoana contiunuu'. Deschid portiera si ii spun asteapta ba prostule ca nu porneste masina(deja nervos ca claxona ca si cum a descoperit claxonu). Ma urc iar, dau cheie porneste. In secunda urmatoare o doamna din dreapta lui vine spre portiera din dreapta mea cu o sticla de bere ( nu pet de plastic, ci de sticla). In momentul ala am dat sa blochez portiera, n-am apucat. In dreapta mea se afla sotia mea. A deschis portiera si a tras in sotia mea lovind-o cu dosul palmei si ia pus mana la gat. In momentul ala eu aveam motorul pornit si am demarat in tromba ca sa scape sotia, eu avand centura nu aveam cum sa ma intind deodata la ea. Doamna n-a patit nimic, nu cred ca s-a lovit sau ceva. Am demarat ca sa pot scapa sa-mi sparga luneta. In urma mea fiica ei. Fugea. Am mers cred ca vreo 50 de metri intr-o parcare la supermarker(LIDL si Rompetrol avand parcari comune). Apoi m-am intors. Am parcat in fata Rompetrolului si m-am dus sa vorbesc cu seful de statie pentru imagini. Din nefericire, doamna care tocmai imi agresase sotia, era acolo vine la mine nervoasa, imi spune " De ce il faci prost? Putea sa fie tata tau" si ma impinge. Eu nici macar n-am atins-o, pastrandu-mi calmul. In momentul ala, l-am intrebat pe angajat cum pot intra in posesia filmarilor pentru a face reclamatie si mi-a spus ca doar cu ordin judiciar. Am spus ok, i-am spus ca ne vedem la politie. Apoi am plecat. Fica ei "cica" sunase la politie deja. Atunci am plecat si am ramas in zona. Am asteptat vreo 5 minute intr- parcare. M-am uitat la sotia mea si avea sange la buza.Nu era grav dar avea.In acestea 5 minute m-am hotarat cu sotia mea sa trecem peste momnetul asta si sa nu depun plagere ca n-avem chef de tribunale si restu'). Cand ies din parcare in urma mea dupa 10-20 metri domnul(se pare ca avusem drumuri comune) inceput sa ma sicaneze in trafic, iar doamna a inceput sa-mi scuipe masina, Eu nu i-am bagat in seama si mi-am continuat drumu. La un moment am reusit sa scap de ei fiind trafic aglomerat.
Acum doresc sa va intreb. Sa depun plangere? Eu nu am chef de tribunale si altele. Daca depune el plagere primu' eu avand dovada ca pe camere ea a inceput patesc ceva? Sa ma duc sa cer filmarile de la Rompetrol? Cat timp se pastreaza astfel de filmari? Avand in vedere ca s-a petrecut intr-o statie peco, sunt cateva zeci de camere, plus cele foarte clare care privesc in permanenta spre pompa de alimentare.Plus cele de la LIDL.
Multumesc. Astept un sfat.
Imi cer scuze daca nu am pus intrebare in sectiunea care trebuie si rog un moderator sa-mi mute postarea.
Ultima modificare: Duminică, 23 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Parerea mea este sa treceti peste incident, stiu ca este greu dar in timp va veti lua cu alte vietii probleme si veti uita incidentul, din cand in cand, rar, va veti aminti scurt.
In cazul in care cei care v-au agresat vor depune vreo plangere, ma indoiesc ca o vor face, veti da declaratii si va puteti indrepta si dvs impotriva lor cu o plangere.
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca situatia de fapt este asa cum ati prezentat-o dvs, ar fi trebuit sa mergeti cu sotia la IML pentru CML si sa depuneti plangere. Astfel de personaje cu tulburari grave de comportament merita sa ajunga in fata justitiei.
si sa primesca....ce? (cel mult o amenda penala). In momentul respectiv, daca cel agresat ar fi el un pic mai "rau" sa-i fi spart o oglinda sau chiar parbrizul, cu tot cu filmari "sa fie treaba completa" si apoi sa astepte tot tacamul,,,,politie,dat in judecata, distrugere (un parbriz = 500 ron, o oglinda 300 ron + amenda distrugere 1000 ron), avocat, recunoastere la primul termen, pe motiv de "legitima aparare, stare de emotivitate profunda cauzata de stare de amenintare cauzata de actiunea directa a persoanelor ...oare nu ar fi fost mai castigat?
Se merge pe principiul "baiat bun = baiat prost".
Sigur, la violenta nu trebuie sa raspunzi cu violenta, insa sunt situatii in care de cele mai multe ori, buna credinta = prostie.
Asta ca si aspect de drept penal.

Practic consecintele ar fi de genul amenda in cel mai bun caz s-au musamalizare si neincepere urmarire penala tinind cont de mentalitatea generala a celor de la Politie.Nu cred ca " opozantul " va face plingere penala tinid cont ca el a initiat conflictul si chiar daca va merge la politie probabil ca dupa ce va povesti intimplarea va fi sfatuit sa renunte.In rest subscriu la opinia dl-ui avocat de mai sus.
E penibil sa sfătui sa bagi sub preș o nesimțire ca asta. Atunci codul civil, penal, e de decor? E penibil.

Alte discuții în legătură

Agresiune Comandante Comandante Buna seara. Sunt elev si am 19 ani, in seara asta am avut o altercatie si persoana in cauza(in stare de ebrietate) e posibil sa faca plangere, normal ar trebui ... (vezi toată discuția)
Portiera lovita in parcare in timp ce incarcam masina sorinakester sorinakester Buna seara. Pe scurt: Pe strada ingusta, in timp ce-mi puneam cumparaturile-n masina, o cetateanca m-a claxonat, n-a asteptat sa inchid portiera si si-a ... (vezi toată discuția)
Cercetare penala cziegler cziegler Buna ziua, trec printr-o situatie foarte ciudata si nu stiu cum sa procedez mai departe. O sa povestesc pe indelete speta si va rog frumos sa ma ajutati cu o ... (vezi toată discuția)