avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Portiera lovita in parcare in timp ce incarcam masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Portiera lovita in parcare in timp ce incarcam masina

Buna seara.
Pe scurt: Pe strada ingusta, in timp ce-mi puneam cumparaturile-n masina, o cetateanca m-a claxonat, n-a asteptat sa inchid portiera si si-a raschetat 3/4 din peugeot de portiera mea. N-a oprit nici in timpul accidentului si nici dupa - a parcat vreo 2 blocuri mai incolo.

Masina mea era parcata pe dreapta drumului (cu sens unic). Lipit de bordura-regulamentar.

Am incercat sa vorbesc cu ea, dar sustinea ca eu am fost de vina, asa ca i-am spus ca ne vedem la politie.

La politie insa s-a sucit, ca eu am deschis portiera, ca m-a claxonat s-o inchid, ca era cu a 1-a, si alte prostii. Politistii nu au crezut-o dar mi-au zis sa ma duc acasa sa caut actele masinii si sa le aduc.

Eu am pierdut portofelul si nu am carnetul, talonul, RCA-ul. Din copiile pe care le am de la RCA am realizat ca este expirat (de ceva luni).
Totusi nu ma consider vinovat, si cred ca ea ar trebui sa-mi repare portiera.

Ce e de facut ? Politia mi-a zis sa vin maine la 10 cu actele masinii, dar mi-au eliberat autorizatia de reparatie.

Multumesc anticipat,
Sorin


p.s.

Eu nu mai pot inchide portiera. Accidentul s-a petrecut in provincie.


Autoritatea isi da seama imediat ,dupa zona afectata ,daca impactul s-a produs cu portiera deschisa sau nu
Daca solutionarea a ajuns la nivelul autoritatii,ramane sa va prezentati la data convenita si in raport de concluziile cercetarii,va revine obligatia respectarii acestora
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Aprilie 2010
ynocentta, utilizator
si daca nu sunt de acord cu concluziile autoritatii ?
Parcarea este parcare, iar drumul cu sens unic unde stationati pe dreapta , este altceva. Se se cam tine ghinionul de dvs. - acte furate, RCA expirat, portiera julita, plus 3 sferturi din cealalta masina..
Logic, daca masina dvs stationa, iar cealalta masina era in miscare, iar portiera dvs era inchisa, va lovea mai mult, nu doar portiera... era raschetata cam ca si masina ei - Parerea mea / poate ma insel... Imi pare rau pt, tot ce vi s/a intamplat.
Daca politia stabileste ca e vina dvs si trebuie sa achitati reparatiile, iar dvs. nu o faceti, va poate actiona in instanta , acolo va trebuie probe certe , pentru a va sustine nevinovatia, iar daca nu reusiti.. mai platiti si eventuale cheltuieli de judecata. ..
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Aprilie 2010
ContSters122901, utilizator
asa sunt unii mai ghinionisti, poate m-am si intins putin cu termenul la care trebuia sa declar pierderea, insa n-are nici o legatura cu locul unde tineam masina.

ce doresc eu sa stiu este daca sunt de vina pentru ca aveam deschisa portiera masinii ?
Singurele care au calitatea sa stabileasca culpa,in functie de lovitura,dar si declaratiile dvs,ale celor implicati,sunt agentii constatatori ai politiei rutiere.
In functie de aceste constatari,trebuie sa va conformati.

Alte discuții în legătură

Accident cu stationare, acrosare biciclist cu usa masinii vasile48 vasile48 Buna ziua. Am a vut un accident, eram in stationare cu masina, parcata regulamentar si am crapat usa masinii pt a scoate castile de la telefon prinse la ... (vezi toată discuția)
Cine e vinovat în situația prezentatã mai jos? adu12adryan adu12adryan salutare dragi colegi va cer sa ma lemuriti si pe mine in urmatoarea problema ma aflam stationat in perimetrul unui peco pasagerul meu din dreapta spate a ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am nevoie de o mica lamurire din partea dumneavoastra ... Gabriel19_82 Gabriel19_82 Buna seara, Am nevoie de o mica lamurire din partea dumneavoastra daca este posibil. In data de 12.08.2020 m-am deplasat la piata din orasul in care locuiesc ... (vezi toată discuția)