avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cine e vinovat în situația prezentatã mai jos?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cine e vinovat în situația prezentatã mai jos?

salutare
dragi colegi va cer sa ma lemuriti si pe mine in urmatoarea problema
ma aflam stationat in perimetrul unui peco pasagerul meu din dreapta spate a deschis usa si am fost lovit/a lovit un auto care ma depasea pe partea dreapta
cine e vinovat
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:18, 20 Ianuarie 2014
hg1391
Art. 145. – Se interzice conducatorului de autovehicul si pasagerilor ca în timpul opririi sau stationarii sa deschida sau sa lase deschise usile acestuia ori sa coboare fara sa se asigure ca nu creeaza un pericol pentru circulatie.
ok dar si depasirea se face cu respectarea distantei
pai daca pasagerul e vinovat { el a deschis usa} eu cum procedez? ca si conducator al auto
Acum depinde si de imprejurarile producerii accidentului, de spatiul din peco.
Daca te afli intr-o depasire nu te astepti ca un pasager din masina ce urmeaza sa fie depasita sa deschida o usa.
Ar putea fi luata in considerare si o culpa comuna.
Daca ati incheiat constatarea amiabila iar societatea de asigurare stabileste ca pasagerul se face vinovat in totalitate de producerea accidentului atunci il despagubiti pe celalalt conducator auto prin asigurarea obligatorie RCA iar dvs, va reparati masina prin efort propriu daca nu doriti sa ii solicitati vinovatului contravaloarea reparatiilor. Il puteti actiona in judecata ptr recuperarea prejudiciului.
Daca este culpa comuna cred ca fiecare societatea de asigurare va despagubi proportional.
Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2014
cyan, moderator
aha deci eu eram oprit iar prin dreapta mea a intrat unul in peco in acest timp pasagerul a deschis usa tot spatiu e in fata unui peco cu deschidere la dn cat tine peco fara nici un fel de semn sau scoar

Alte discuții în legătură

Intelegere amiabila rca padre padre buna ziua doresc o lamurire cu peivire la ordinul 8/2008 asigurarilor rca intelegere amiabila.In ziua de 14.07.2009 am parcat masina intr-o parcare ... (vezi toată discuția)
Accident rutier jupanu_cristi@yahoo.com jupanu_cristi@yahoo.com mergeam dinspre ploiesti spre bucuresti pe banda nr 2 cu viteza redusa deoarece aveam o masina in fata care mergea incet am fost depasit de pe banda 2 pe banda ... (vezi toată discuția)
Am fost lovit într-o intersecție de cineva care a forțat semaforul, dar poliția a spus că e culpă comună pentru că nu am acordat prioritate de dreapta. sunt vinovat și eu? Relu24 Relu24 Buna ziua. Sambata am avut un accident auto cu victima. Intr-o intersectie am patruns pe culoarea verde a semaforului, am virat stanga si am asteptat sa se ... (vezi toată discuția)