avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier

mergeam dinspre ploiesti spre bucuresti pe banda nr 2 cu viteza redusa deoarece aveam o masina in fata care mergea incet am fost depasit de pe banda 2 pe banda 1 de o masina care avea viteza am vazuto in oglinda si la scurt timp am fost lovit in spate de o alta masina ce ma aruncat pe banda 2 de pe contrasens siar politia a stabilit culpa comuna deoarece conducataorul ce ma lovit a declarat k eram oprit si vroiam s fac stanga pe linie dubla continua cu toate k eu aveam 2 pasageri care au declarat lafel k mine si un martor impartial care se afla la un gpl si a declarat verbal politistului k nu eram oprit mam ales cu nimik cu pagubaun pasager din masina mea a fost victima sa acidentat si cand a vazut k sunt declarat vinovat a depus plangere k cere dune morale vinovatului dar ulterior sia retras plangerea si am ramas fara masina facuta fara nimic ce e de facut?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:25, 6 Iunie 2010
Art. 101 din Regulamentul de aplicare a Codului rutier prevede " Cand drumul are doua sau mai multe benzi pe sensul de mers, vehiculele se conduc pe banda situata langa acostament sau bordura. Celelalte benzi pot fi folosite succesiv, de la dreapta spre stanga, daca banda de circulatie utilizata este ocupata, cu obligatia de a reveni pe banda din dreapta atunci cand acest lucru este posibil".

Prin urmare, dvs. ati circulat neregulamentar, pe banda II cu viteza redusa. Conducatorul autoturismului care v-a lovit a avut posibilitatea sa va vada numai in momentul in care autorismul ce circula in spatele dvs a trecut pe banda I. Cred ca era prea tarziu pentru conducatorul autoturismului care v-a lovit sa evite impactul. Din cele prezentate de dvs. opinia mea este ca dvs. sunteti singurul vinovat de producerea accidentului.
Va sfatuiesc sa solicitati expertiza criminalistica a accidentului.
Daca a avut timp sa faca manevra de depasire pe banda I un autovehicul atunci si cel care l-ar fi succedat in trafic ar fi avut timp cu conditia sa fi avut viteza adaptata fatza de autovehiculul care rula in fatza sa. Deci indiferent daca stationati sau rulati cu viteza redusa nu aveti nicio vina, cel mult ati incalcat o norma rutiera dar nu ati declansat o stare de pericol.
In acest caz, cred ca vina apartine exclusiv conducatorului auto care v-a lovit in spate, indiferent daca erati oprit sau in mers .Nu are nici o relevanta faptul ca circulati pentru scurt timp (spre ex. pentru a depasi un vehicul) sau pur si simplu foloseati banda pentru deplasare. Daca ar fi trebuit sa opriti pentru a evita un pericol iminent, era o justificare pentru a va aplica cineva care circula din spatele dvs o asemenea " corectie" ?
Avand in vedere ca s-au emis opinii diferite,sustin aratarile distinsului dn.expert Ciobanu,in sensul ca exista o culpa a user-ului,care nu a respectat prevederile art.101 din regulament

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident ispaslabis ispaslabis Buna! Ma deplasam cu masina pe o sosea cu 2 benzi pe sens,am depasit o masina de pe prima banda si in timp ce ma aflam in depasire o persoana din alta ... (vezi toată discuția)
Accident auto. declarata vinovata pe nedrept IrinaN IrinaN Buna dimineata. Numele meu este Irina, si va cer sfatul in legatura cu deciziile si actiunile pe care ar trebui sa le urmez pentru a mi se face ... (vezi toată discuția)
Accident in intersectie cu sens giratoriu predator predator Buna ziua, am avut un accident cu masina in interiorul unui sens giratoriu, eu eram pe banda 2 sa fac bucla sensului la stanga cand cu viteza din stanga a ... (vezi toată discuția)