avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident

Buna!

Ma deplasam cu masina pe o sosea cu 2 benzi pe sens,am depasit o masina de pe prima banda si in timp ce ma aflam in depasire o persoana din alta masina m-a claxonat sa trec mai repede pe prima banda eu aflandu-ma in depasire.Am semnalizat si-am trecut in fata masinii depasite,deodata am observat in fata mea o masina oprita a unui domn care vroia sa intre in curte.L-am lovit din spate fara pagube materiale,doar o zgarietura a nr de inmatriculare.
E normal sa-ti opresti masina pe o sosea si sa mergi sa-ti deschizi poarta,fara sa ai puse avariile sau semnalizarea?Cine e de vina in situatia aceasta?Astept un raspuns.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:31, 12 Aprilie 2010
pai nu ati fost la politie? Daca nu ati incheiat un proces verbal amiabil , din punctul meu de vedere este o culpa comuna, pe de-o parte intr-adevar nu avea voie sa stationeze acolo, insa poate a fost numai o oprire(< 5 min) nu stiu daca e in localitate sau in afara, iar dvs trebuie sa circulati cu o viteza astfel incat sa puteti evita orice pericol. Dar daca e vorba doar de o zgarietura a placutei de inmatriculare, mai bine faceti o intelegere amiabila schimbati asigurarea si ati rezolvat-o.

Cu stima av. Gheorghe Alexandru
N-a fost nici o problema ne-am inteles.Dar eu nu stiam sigur daca sunt vinovat,era in localitate si a oprit pe mijlocul benzii de circulatie sa coboare pt a-si deschide poarta la casa.Sustinea ca l-am lovit din spate!
Nu aveam viteza, l-am atins doar.
Nu mi se pare corect sa se aplice regula lovirii din spate,deoarece masina lui nu era in miscare.
Gresita abordare.Auto oprite sau statioanate pot fii lovite din spate????
Legea nu distinge la loviturile din spate ca nu esti vinovat daca lovesti o msina oprita sau sationata ci doar cand ea este in miscare.
Eu as incadra-o in lipsa educatiei individului respectiv care si-a lasat masina de izbeliste dar si dvs.aveti vinovatie.
Mie nici prin gand nu-mi trecea ca poate sa existe o masina oprita pe mijlocul benzii de circulatie.Eu eram atent sa nu-l lovesc pe cel depasit, ma uitam in oglinda si brusc m-am trezit c-o masina oprita in fata mea,repet pe centrul primei benzi de circulatie.Politia cum actiona intr-o situatie de genul asta?Eu sunt convins ca zicea: lovire din spate.
Culpa este comuna. El agresit ca a oprit fara sa semnalizeze manevra iar dv. pt. ca nu ati circulat de asa maniera incat sa evitati coliziunea. Ambii conducatori ati incalcat o interdictie relativa, conform constatului amiabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier jupanu_cristi@yahoo.com jupanu_cristi@yahoo.com mergeam dinspre ploiesti spre bucuresti pe banda nr 2 cu viteza redusa deoarece aveam o masina in fata care mergea incet am fost depasit de pe banda 2 pe banda ... (vezi toată discuția)
Accident in intersectie cu sens giratoriu predator predator Buna ziua, am avut un accident cu masina in interiorul unui sens giratoriu, eu eram pe banda 2 sa fac bucla sensului la stanga cand cu viteza din stanga a ... (vezi toată discuția)
Este sau nu culpa comuna? radu,garcia radu,garcia Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident ,care neoficial a fost declarant de catre politie ca si culpa comuna. Spun neoficial pentru ca organul ... (vezi toată discuția)