avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... se poate decala programul de lucru intr-un spital de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

se poate decala programul de lucru intr-un spital de stat?

Buna seara,
Locul meu de munca este intr-un laborator de analize al unui spital de stat (de urgenta). Programul meu de lucru este de 7 ore, de la 8:00 la 15:00.
Probleme particulare m-au facut sa cer decalarea lui, de la 7:00 la 14:00.
Seful de laborator nu este de acord. Garda incepe de la ora 14:00 la cadrele superioare. Acest program pe care il cer, ar ajuta munca in laborator, deoarece eu as face mentenantele la aparatele cu care lucrez pana la ora 8 cand se incepe practic activitatea.
Este un cadru legal pe care sa il folosesc pentru a obtine acest program? Ma pot adresa directiei fara acordul sefului meu?
Cel mai recent răspuns: daliana7 , utilizator 18:11, 23 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs aveti dreptul sa cereti iar ierarhia are dreptul sa refuze!
Cererea dvs va trebui sa fie corect si deplin motivata (ex.: "vreau sa-mi iau un 2nd job" nu este un motiv care justifica o schimbare, amenajare de program, acolo unde: "trebuie s-o ingrijesc pe mama in calitate de singur descendent si ruda de gradul I" este un motiv valabil care creeaza o obligatie).
Cititi cu atentie regulamentul interior al stabilimentului.
Tineti cont si de fisa de post, de calificarea pt care sunteti platit, etc...!
Un laborant nu are nici calificarea nici dreptul sa faca intretinerea materialului de laborator, aceasta trebuind sa fie facuta de catre un personal calificat si certificat.
Un laborant care matura si curata este subutilizat.
Cererea trebuie adresata, in scris cu nr de inregistrare, DRH a stabilimentului.
Ultima modificare: Duminică, 23 Septembrie 2018
Demos, utilizator
acest răspuns util
Art.118 C.mun,:
(1) Angajatorul poate stabili programe individualizate de munca, cu acordul sau la solicitarea salariatului in cauza.
....
va multumesc
Multumesc, Demos,
sunt calificata sa fac mentenanta aparatelor, sunt chimista.
Cu mama este adevarat, pot demonstra ca are probleme de sanatate care o fac dependenta de mine.
Da, trebuie sa analizez si fisa postului. Daca acolo se specifica exact ora, e suficient pentru a fi refuzata?
acest răspuns util
NU, angajatorul, in fata unei cereri fondate si bine justificate are obligatia de a face efortul de a amenaja postul.
In general, in fisele de post se specifica un orar si se precizeaza obligatia salariatului de a respecta orarul de functionare.
Orarele pe categoriile de personal ale stabilimentului fiind stabilite de catre regulamentul de functionare al acestuia.
Daca angajatorul refuza cererea dvs, acesta va trebui sa-si jutifice decizia.
Refuzul nu inseamna ca nu mai aveti nici o sansa, studiati si negociati cu serviciul RH alte alternative, intrebati ce alte nevoi, in personal cu calificarea dvs, are stabilimentul, etc... .
Dl Cornel Vasile v-a indicat baza legala a cererii dvs.
O buna forma de comunicare va deschide portile solutiilor, curaj.
Ultima modificare: Duminică, 23 Septembrie 2018
Demos, utilizator

Alte discuții în legătură

Trecere de la doua schimburi la trei schimburi zsorox zsorox Am si eu o problema. Lucrez la o firma in doua schimburi ( 06:00 - 14:00 si 14:00 - 22:00 ). Firma vrea sa treaca la un program in trei schimburi. Eu nu ... (vezi toată discuția)
Preaviz, in cazul concedierii cu desfiintarea postului deedee9 deedee9 am fost concediata cu desfiintarea postului, si am semnat ptr 20 zile preaviz. Seful mi-a spus sa nu vin in acest preaviz si sa predau toate lucrurile. ... (vezi toată discuția)
Mecanic utilaje - fisa de post pavel teodor adrian pavel teodor adrian Buna ziua, Am fost ajutat cu fisa postului la inginer mecanic, dar as vrea sa stiu ce contine fisa postului pentru un Mecanic Utilaje. Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)