avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecinul de sub apartamentul meu a schimbat destinatia ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecinul de sub apartamentul meu a schimbat destinatia bucataiei si a facut-o dormitor

Buna ziua,

Vecinul de sub apartamantul meu a schimbat destinatia bucatariei si a facut-o dormitor. Acum se plange ca facem galagie in bucataria noastra si ca nu se poate odihni. Bucataria noastra este. evident, deasupra fostei lui bucatarii. A facut reclamatii la politie, au venit politistii de mai multe ori, dar nu au putut demonstra ca bucataria noastra ar fi sursa unor zgomote anormale sau deranjante. Totul s-a transformat intr-o adevarata hartuire.
Va rog respetuos sa ma sfatuiti ce sa fac.
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 10:46, 26 Septembrie 2018
Schimbarea destinatiei unei incaperi produce obligatii numai celui care o executa nu si celor care o suporta.
Deci dupa aceasta precizare puteti sa-i indicati, in scris cu confirmare, ca nu-i ramane de facut decat sa izoloze fonic plafonul.
Daca hartuiala nu inceteaza aveti atat dreptul sa depuneti plangere la politie cat si sa introduceti o actiune in justitie.
Este evident ca in speta mentionata cel care a schimbat destinatia proprietatii avea obligatia sa asigure si eventuale imbunatatiri respectiv izolarea fonica a plafonului
Unde a mutat bucataria?
Solicitati oficial presedintelui de asociatie sa va comunice daca este notata in cartea tehnica a constructiei modificarea de schimbare a destinatiei incapere apartament
Mulțumesc pentru răspuns. Nu, vecinul nu a izolat fonic plafonul, iar bucătăria a amenajat-o în fosta boxă sau cămară, o dependință cu acces din fosta bucătărie.
Asociație de proprietari nu există, este un bloc cu un singur etaj și cu 6 apartamente, dar nu s-au organizat niciodată într-o asociație.
Sfatul dvs este de luat în seamă.
Mulțumesc!
Schimbarea de destinatie a unei incaperi nu priveste in nimic AP-ul si/sau vecinii atata timp cat nu se aduc modificari structurii de rezistenta a cladirii si nu se aduc modificari partilor comune de instalatii!!!
Singurul lucru care intereseaza AP-ul si/sau vecinii este nr de utilizatori ai apartamentului.
Deci, puteti sa cereti vecinului in scris cu confirmare o declaratie scrisa asupra numarului de utilizatori ai apartamentului pentru calculul/repartitia cheltuielilor comune!!!
Daca a avut nevoie de un dormitor in plus este de presupus ca a crescut si nr de locatari care utilizeaza partile comune ale imobilului, deci o cerere din partea celorlalti proprietari este legal justificata!
Daca refuza sa o dea veti fi in pozitie de forta si impreuna cu ceilalti proprietari i-l puteti actiona in justitie pentru plata suplimentara curenta si pt ceea ce nu a platit de la data de schimbare a destinatiei bucatariei (aveti ca probe propriile lui plangeri la politie).
Bineanteles inainte de a incepe aceasta actiune va trebui sa inregistrati nr de persoane care ies din apartament dimineata.
ATENTIE, nu instig la, nici nu incurajez hartuirea, dar, realitatea ne invata ca de multe ori fiintele umane nu au de uman decat nasterea in cadrul speciei.
Pe scurt sa il rugati sa se adreseze organelor competente (politie) sau sa demonstreze acest fapt in instanta pe cheltuiala lui daca doreste si sa va lase in pace.

"sunati la politie" sau "eu respect legislatia" - care spune orele de liniste publica.

In esenta am intalnit astfel de cazuri, izolarea fonica a tavanului nu a facut nimic pentru ca vibratia se transmite prin peretii laterali creand o boxa in jos

Solutile alese in cazul meu au fost - dopuri de urechi, nu se poate face absolut nimic daca sunt bocanituri legale - gen snitele sau pantofi cu toc, minge. Singura optiune este sa eviti camerele in care este aglomerat cand cei de sus sunt acolo, muzica de fundal - poate ajuta sa mascheze bubuiturile ocazionale, scaune trase etc.

Daca doriti sa ajutati individul va puteti pune puncte de amortizare pe picioarele scaunelor si a meselor - sunt din material textil vascos - cerculete mici cat o unghie , adezive - le lipiti pe picioarele meselor si scaunelor si disipa o parte din vibratie inainte de tavan

Este genul de problema unde vina e la inginerul blocului care a mancat la materiale si nu a izolat ca lumea etajele - toate blocurile sunt asa - in mare parte din cauza coloanelor comune

Oricum, papucii de casa, cerculetele mici de panza/propilena/cauciuc, orice material textil gen covor - ajuta la dumneavoastra si dopuri de urechi, zgomot de fond- muzica, casti muzica ajuta la dumnealui, sau schimbarea camerei- cand dumneavoastra sunteti in una el poate fi in alta si tot asa

Cu putina binevointa se rezolva in ambele directii...si fara politia nu are ce sa faca in afara orelor de liniste publica

Daca doriti sa lucrati cu individul mergeti la el in dormitor si testati genul de activitati care il deranjeaza, gasiti impreuna solutiile

Dopurile de urechi si cerculetele amortizante/antiderapante costa cam 4 ron pe set si se gasesc cam peste tot - farmacii dopurile si menaj - antiderapantele

Alte discuții în legătură

Vecinul de deasupra ma trezeste la ore inumane Roken Roken Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: In apartamentul de deasupra mea s-a mutat un chirias cu un program atipic, care se trezeste in fiecare ... (vezi toată discuția)
Hartuire vecin Tania 758 Tania 758 Buna ziua. Am si eu o problema cu vecinul care locuieste sub apartamentul tatalui meu. Oricine ar locui acolo, vecinul de jos face reclamatii si remarci ca ... (vezi toată discuția)
Vecini care șicanează , rog un sfat Ionelache Ionelache Am o vecină deasupra noastră cu 2 copii adolescenți care mă șicanează mai ales după ora 22:00-08:00 , adică bubuie , ciocane , tropăie trag scaunul ... (vezi toată discuția)