avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Casa de marcat la asociații și fundații?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Casa de marcat la asociații și fundații?

Buna ziua!
Este obligatorie casa de marcat la asociații sportive și fundații?
Mulțumesc anticipat pt răspuns!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 13:03, 10 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Organizatiile neguvernamentale care au activitate economica si vand bunuri sau servicii catre persoane fizice, sunt obligate sa aiba case de marcat fiscale si sa emita bon fiscal catre cumparatorul persoana fizica, in conformitate cu textul actualizat al OUG 28/1999.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista vreo reglementare speciala pentru ONG-uri, deci se aplica regulile generale - trebuie sa aiba daca presteaza repetitiv servicii sau vand bunuri catre persoane fizice si nu intra in categorii speciale ex. spectacolele la care dai bilet de intrare, sau servicii pentru care se emit bonuri cu valoare fixa..... Casa de marcat, cei care o au, o folosesc numai pentru incasari numerar din acele activitati economice (vanzare de bunuri, prestare de servicii). In rest, pentru incasari in numerar, taie chitanta sau fac dispozitii de incasare sau state de plata sau alte documente justificative, dupa specificul activitatii....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incasare bani fara casa de marcat. mancipri mancipri Este legal ca sa se incaseze bani pe bilete ( o hartiuta cu stampila unitatii si data )pentru intrarea intr-o arena sportiva si alti bani in aceiasi situatie ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat daca plata se face doar prin banca? andracuamic andracuamic Buna ziua, Am un SRL care presteaza servicii si clientii sunt de obicei alte firme sau ONG-uri. Unul dintre clienti este persoana fizica. E nevoie sa iau ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal sau chitanta? stanceni stanceni Buna seara! Am si eu o intrebare...ca si firma care vine bunuri catre pesoane fizice am achizitionat o casa de marcat. Problema care o ridica serviciul de ... (vezi toată discuția)