mama moare in 2004,august.In nov 2004,la cererea tatalui,cu care eram in rel f.bune,semnez o decl.de renuntare la mostenire,expresa,doar pt.ca tatal sa ridice o asig.de viata.Nu retractez renuntarea,tatal se recasatoreste in 2006,iar in iunie2009 isi scoate certif.de unic mostenitor al succesiunii dupamama mea.toate bunurile dobandite impreuna cu mama mea le vinde fratelui sau,surorii noii sotii si fiicei acesteia dintr-o casat.anterioara.Este vorba de 2 apartamente,un teren si o masina.Mi-au fost respinse actiunile de partaj succesoral si de anul.a cert.de mostenitor.Tata moare,bolnav fiind in ultim stadiu de o boala cronica la inceputul acestei luni.Daca cer deschiderea succesiunii dupa tata,pot cere anularea contractelor de v.-c.incheiateconsiderind ca si cauza ilicita intentia lui si a noilor rude de a-mi frauda drepturile succesorale?sau ce sfat imi dati si cum imi apreciati sansele?practic,bolnav grav fiind tata si-a instrainat intreg patrimoniul rudelor sale si ale sotiei.Va multumesc.
2 apartamente, un teren si o masina insemnau ceva banuti... asa incat eu vad sanse reale DACA pretul nu s-a platit.
Daca pretul s-a platit, cautati banii in conturi.
IN ceea ce priveste succesiunea dupa mama, sansele erau nule, corect. Ati pierdut timp si bani in instanta, cand puteati numai sa adunati acei bani si sa-i folositi la momentul oportun.
Nu este destul de clar cand si-a scos tatal certificat de mostenitor, caci daca l-a scos in iunie 2009 cum scrieti, nu inteleg cand s-a si terminat procesul de anulare certificat mostenitor??...
Se poate ?
Fapanuputapa
se poate sa se anuleze succesiunea dupa tata pentru ca eu (fiica lui ) nu am fost chemata la succesiune iar fratele meu m-a indepartat de la mostenire si dupa ... (vezi toată discuția)
Succesiune
lor28
Buna ziua,
As avea si eu cateva nelamuriri legate de succesiune. Se face succesiune de pe urma tatalui in care fiul este singurul mostenitor si fiul vinde ... (vezi toată discuția)