avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces TAIERE BRAZI aflati la mai putin de 2m de gard
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces TAIERE BRAZI aflati la mai putin de 2m de gard

Acum 2 ani am cumparat un teren la munte, de 250 mp cu casuta. M-au atras brazii care sunt plantati pe doua dintre marginile curtii,la aprox.1m de gard.
Unul dire vecini a taiat crengile brazilor care treceau pe terenul lui, intrand si 1m pe proprietatea mea,pentru a le rade de la nivelul trunchiului.
Acum ma da in judecata cerand taierea brazilor plantati la mai putin de 2 m de limita proprietatii (de catre fostul proprietar).
Mai invoca si niste motive puerile ca brazii ii tin umezeala (e vorba de o zona montana, rufele nu se usuca cu zilele), ca i se infunda jgheaburile, ca i se distruge gazonul (el nu are nici un copac in curte, zici ca esti la Eforie)
Intrebare: ce ma sfatuiti sa fac pentru a fi mai putin costisitor pentru mine(process, se poate cere instantei sa ne trimita la mediere?) avand in vedere ca imi cere si cheltuieli de judecata iar el are un avocat care vine din Bucuresti, deci cu mari cheltuieli
Exista precedent prin care tribunalul a dispus taierea brazilor?
Va multumesc mult, ar trebui sa depun urgent intampinarea

Alte discuții în legătură

Taiere copaci aproape de hotar am un vecin cam descentrat care ... danutza33 danutza33 Taiere copaci aproape de hotar Am un vecin cam descentrat care vrea sa ma oblige sa tai 10-15 copaci aflati la 50 cm-1m de hotarul/gardul cu el. Copacii au ... (vezi toată discuția)
Taiere nuc skyboy2011 skyboy2011 Buna ziua,vecinul meu din partea de Est are unu nuc la 30 de cm de hotar care imi produce umbra pe o suprafata mare din terenul meu.Care este calea legala pt ... (vezi toată discuția)
Dr de proprietate iulianme iulianme Buna seara! As avea cateva intrebari la care sincer nu gasesc un raspuns...sau mai bine zis...nu stiu exact unde sa caut. Pentru inceput, bunicii mei au ... (vezi toată discuția)