avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taiere copaci aproape de hotar Am un vecin cam ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taiere copaci aproape de hotar Am un vecin cam descentrat care ...

Taiere copaci aproape de hotar

Am un vecin cam descentrat care vrea sa ma oblige sa tai 10-15 copaci aflati la 50 cm-1m de hotarul/gardul cu el. Copacii au 30 ani si plantati inainte sa fiu eu proprietar, detin dovezi fotografice in acest sens. El nu detinea terenul de langa mine atunci. In ultimii ani mi-a taiat in nenumarate randuri crengile dinspre el, astfel ca am jumatati de copaci acum. L-am filmat cand aduna frunzele cazute in curtea lui cu lopata si mi le arunca in curte. A aruncat si crengile taiate de el tot in curtea mea.

Intrebarile sunt:
-are sanse de castig, avand in vedere cele descrise mai sus?
- ce e de facut?
- ce legi sunt aplicabile? (legile de atunci cand au fost plantati sau cele de acum, care specifica min 2 metri de hotar?)
Ultima modificare: Luni, 4 Decembrie 2023
danutza33, utilizator

Alte discuții în legătură

Taiere nuc skyboy2011 skyboy2011 Buna ziua,vecinul meu din partea de Est are unu nuc la 30 de cm de hotar care imi produce umbra pe o suprafata mare din terenul meu.Care este calea legala pt ... (vezi toată discuția)
Dr de proprietate iulianme iulianme Buna seara! As avea cateva intrebari la care sincer nu gasesc un raspuns...sau mai bine zis...nu stiu exact unde sa caut. Pentru inceput, bunicii mei au ... (vezi toată discuția)
Arbore crescut langa hotarul vecinului atentu atentu Buna ziua, As dori o parere legata de o problema pe care o am cu un vecin. Concret, in curtea acestuia exista un arbore < nefructifer> care si-a ... (vezi toată discuția)