avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Poprire ANAF pentru "diferente impozit anual de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Poprire ANAF pentru "diferente impozit anual de regularizat" din 2008 si 2009, necomunicate anterior

Stimata comunitate avocatnet,
Am nevoie de o mana de ajutor pentru urmatoarea situatie: am primit azi (pe SPV) o instiintare de la ANAF privind infiintarea popririi pentru 4 titluri executorii (3 din 2008 si 1 din 2009), pentru "diferente de impozit anual de regularizat", necomunicate vreodata pana acum. Sunt PF, nu am avut vreodata firma, deci presupun ca pot fi doar de la impozitul pe venit platit de angajator sau de la impozitul pe locuinta.
Am urmatoarele nelamuriri:
- deciziile de impunere pentru "diferentele de impozit" pentru nu trebuiau comunicate la momentul emiterii?
- titlurile executorii nu ar fi trebuit comunicate datornicului la data emiterii sau macar inaintea aplicarii popririi?
- nu este aplicabila prescriptia avand in vedere data lor? stiam ca exista un termen de prescriptie de cinci ani
- cum pot intra in posesia titlurilor executorii - ca sa inteleg despre ce diferente de impozit anual este vorba?
- cum ma sfatuiti sa procedez in continuare?
Mentionez ca deja am fost instiintata de una dintre bancile la care am cont asupra popririi si inteleg ca fiecare dintre banci poate face plata independent de celelalte.
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 27 Septembrie 2018
cloghin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Diana Camelia Diaconu , Avocat 11:44, 30 Septembrie 2018
Buna ziua! Aveti de alergat....Daca aveti spatiu virtual inregistrat la Anaf, verificati acolo pentru somatii. Daca nu, puteti cere explicatii inspectorului dvs. Dar trebuie sa va deplasati la sediu anaf de la domiciliul dvs. Aveti grija ca, daca intamplator nu le datorati, sa nu treceti de cele 15 zile - acesta fiind termenul de contestatie la executare. Poate v-ati schimbat domiciliul intre timp sau a semnat altcineva in locul dvs de primire. Cu termenul de prescriptie, cand e vorba de anaf, mai greu, deoarece nu cunoasteti cand s- au lucrat regularizarile...cand s- au comunicat....Daca s- au intors plicurile inapoi, anaf le posteaza pe site si considera ca sunt in regula cu procedura....Trebuie sa va miscati un pic mai repede, sa va lamuriti putin de unde va vin datoriile, ca sa stiti ce sa contestati. Ar mai multe de comentat. Tineti-ma la curent, ca trebuie rezolvat pas cu pas, dar rapid. Succes!
Multumesc frumos pentru raspuns. Am SPV, acolo am si primit instiintarea. Nu sunt somatii. de plata. Am intrebat acolo despre deciziile de impunere si titlurile executorii la care se face referire, dar nu sunt sigura ca mesajul a fost trimis, site-ul functioneaza cu intreruperi. Nu mi-am schimbat domiciliul intre timp. Iar daca plicul ar fi fost lasat la cutia postala, l-as fi gasit. Voi merge la ANAF sa intreb. Daca banca face plata in termen de 3 zile (asa cum am inteles ca are obligatia) si termenul de prescriere a fost depasit, mai pot recupera banii?
Am fost la ANAF. Nu a fost simplu sa aflu, dar nu am nimic de plata, "a fost o greseala"..... Multumesc pentru sfaturi.
Ultima modificare: Duminică, 30 Septembrie 2018
cloghin, utilizator
Ma bucur pentru dvs. Mi se pare ciudat sa greseasca totusi atat de flagrant...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu impozit anual louise louise Buna seara! Astazi am primit de la A.F.P. sector 3 o somatie insotita de un titlu executoriu prin care sunt somata sa achit o suma care reprezinta ... (vezi toată discuția)
Taxe locale D_S D_S Am o locuinta de domiciliu in copropretate 50% cu sotia Sotia are o alta locuinta de domiciliu in coproprietate 50% cu mine Eu mai am si o alta locuinta care ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare herminast herminast Executare silita pentru proces verbal CNADNR trimis prin posta in 2012 lipsa rovigneta, nu a platit amenda. Intrebare: se poate face contestatie la ... (vezi toată discuția)