Cum trebuie să peocedez cati martori imi trebuie si cat mă costă un avocat? Nu avem minori nu doresc nimic de la el doar să imi iau numele din înaintea casatoriei. Mulțumesc frumos
Dacă ați fost separată 20 de ani vă puteți fonda acțiunea pe art 934, alin 1 Cod Civil, în temeiul căruia:
“ Când soţii sunt separaţi în fapt de cel puţin 2 ani, oricare dintre ei va putea cere divorţul, asumându-şi responsabilitatea pentru eşecul căsătoriei. În acest caz, instanţa va verifica existenţa şi durata despărţirii în fapt şi va pronunţa divorţul din culpa exclusivă a reclamantului.”
Prin urmare, trebuie să dovediți doar această separare factuală, doi martori fiind arhisuficienți pe plan probațional.
Da, difera de la avocat la avocat costul divortului.
Intrebati si dvs. mai multi avocati din orasul dvs. Daca ati avut ultimul.domiciliu comun in oras.
Daca sunteti din Bucuresti gasiti multi avocati pe forum si le puteti trimite mesaj privat sau e-mail ca sa intrebati costul.
Desi poate fi simplu pana la o analiza concreta nu e clar cat de simplu ar fi...
Pot exista diferite probleme care sa dea de lucru la avocat.
romascanu
Moderator 3din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Pentru ceea ce doriți dvs. eu cred că vă puteți descurca și singură în instanță.
Eventual consultați un avocat doar pentru a vă explica pe îndelete ce și cum (pașii de urmat) și să vă ajute cu redcatarea cererii.
Doi martori sunt destui. Și s-ar putea ca intanța să audieze doar unul (dar dvs. pregătiți și puneți doi pe lista de probe).
Cum trebuie să peocedez cati martori imi trebuie si cat mă costă un avocat? Nu avem minori nu doresc nimic de la el doar să imi iau numele din înaintea casatoriei. Mulțumesc frumos
Puteti face procesul de divort de comun acord cu sotul ,fara martori.
Divort
lucik22
Buna,sunt casatorita legal din 2006,dar de 2 ani suntem separati,sotul meu fiind plecat din tara.Vreau sa divortez,el cica este de acord,dar nu vrea sa se ... (vezi toată discuția)