avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divorț după 20 ani de separare. Cum trebuie să ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divorț după 20 ani de separare. Cum trebuie să procedez, câți martori îmi trebuie și cât mă costă un avocat?

Cum trebuie să peocedez cati martori imi trebuie si cat mă costă un avocat? Nu avem minori nu doresc nimic de la el doar să imi iau numele din înaintea casatoriei. Mulțumesc frumos
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: negut , utilizator 11:22, 4 Octombrie 2018
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă ați fost separată 20 de ani vă puteți fonda acțiunea pe art 934, alin 1 Cod Civil, în temeiul căruia:

“ Când soţii sunt separaţi în fapt de cel puţin 2 ani, oricare dintre ei va putea cere divorţul, asumându-şi responsabilitatea pentru eşecul căsătoriei. În acest caz, instanţa va verifica existenţa şi durata despărţirii în fapt şi va pronunţa divorţul din culpa exclusivă a reclamantului.”

Prin urmare, trebuie să dovediți doar această separare factuală, doi martori fiind arhisuficienți pe plan probațional.

Onorariul îl negociați direct cu apărătorul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, difera de la avocat la avocat costul divortului.
Intrebati si dvs. mai multi avocati din orasul dvs. Daca ati avut ultimul.domiciliu comun in oras.
Daca sunteti din Bucuresti gasiti multi avocati pe forum si le puteti trimite mesaj privat sau e-mail ca sa intrebati costul.
Desi poate fi simplu pana la o analiza concreta nu e clar cat de simplu ar fi...
Pot exista diferite probleme care sa dea de lucru la avocat.
Ultima modificare: Joi, 27 Septembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru ceea ce doriți dvs. eu cred că vă puteți descurca și singură în instanță.
Eventual consultați un avocat doar pentru a vă explica pe îndelete ce și cum (pașii de urmat) și să vă ajute cu redcatarea cererii.
Doi martori sunt destui. Și s-ar putea ca intanța să audieze doar unul (dar dvs. pregătiți și puneți doi pe lista de probe).

Monikflory a scris:

Cum trebuie să peocedez cati martori imi trebuie si cat mă costă un avocat? Nu avem minori nu doresc nimic de la el doar să imi iau numele din înaintea casatoriei. Mulțumesc frumos

Puteti face procesul de divort de comun acord cu sotul ,fara martori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț fără acord, fără minori, după separare mai lungă de doi ani: cum îl pot obține și de ce documente am nevoie? Mario7 Mario7 Buna ziua! Cat costa un divt fara acord cu minori , avand ca motiv separarea de mai mult de 2 ani eu traind in strainatate. Si ce documente am nevoie pentru ... (vezi toată discuția)
Divort lucik22 lucik22 Buna,sunt casatorita legal din 2006,dar de 2 ani suntem separati,sotul meu fiind plecat din tara.Vreau sa divortez,el cica este de acord,dar nu vrea sa se ... (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului, motiv de divort raluelena raluelena buna ziua!as vrea sa stiu daca mai exista notiunea de parasire de domociliu>sotul meu a parasit domiciliul,sta cu chirie.pot intyenta divort pe acest ... (vezi toată discuția)