Momentan lucrez la o firma( sa spunem destul de mare, o filiala ) care dupa data de 1 ianuarie va declara faliment, nu pentru ca nu ar avea banii de salarii ci pentru ca firma mama a declarat faliment( asta inseamna: depozite inchise si totul scos la vanzare), iar filialelor nu li se mai poate asigura produsele necesare....., etc.
Iar eu vin cu intrebarea, daca in ianuarie se declara faliment noi avem dreptul la salarii compensatorii? Prevede legea salarii compensatorii chiar daca acestea nu sunt mentionate( poate) in contractul de munca? Care sunt drepturile noastre?
"f) masurile pentru atenuarea consecintelor concedierii si compensatiile ce urmeaza sa fie acordate salariatilor supusi concedierii, conform dispozitiilor legale "
Fraza de mai sus am gasito in legea 53/2006 art 70, dar CARE SUNT DISPOZITIILE LEGALE? :stunned:
12. valoare prag reprezinta cuantumul minim al creantei, pentru a putea fi introdusa cererea creditorului. Acesta este de 10.000 lei,]iar pentru salariati, de 6 salarii medii pe economi, adica? Noi putem solicita 6 salarii?
Lege abrogata
corinuta
Buna
As avea nevoie de ajutorul d-voastra, cum as putea sa aflu daca una din legile urmatoare este abrogata...cineva mi-a spus sa fiu atenta la acest aspect ... (vezi toată discuția)