avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua.Doresc sa ma ajutati cu cateva pareri in legatura cu cazul sotiei mele.Tatal ei a decedat anul trecut.Soacra si socrul meu au doi copii:sotia mea si o alta fata.Casa si un teren agricol care au fost pe numele socrului au fost trecute pe numele soacrei(la primarie,dupa spusele sotiei si a sorei sale). Zilele acestea soacra mea a facut gestul de a-i da sotiei o suma de bani,spunandu-i ca acesta suma de bani reprezinta partea ei din mostenire si ca alti bani nu mai vede.Insa,cred ca soacra mea este influentata de sora sotiei mele care are acum o conditie sociala mai buna decat noi si care a ajutat-o pe soacra mea de mai multe ori cu bani,inclusiv cu organizarea inmormantarii socrului meu.Stiu ca soacra mea are dreptul la doar 25% dupa decesului socrului meu iar restul se imparte intre cele doua surori in mod egal.Nu vad de ce soacra mea face astfel de gesturi atat timp cat nimeni nu a adus in discutie vreo problema legata de mostenire sau ceva de genul acesta.Mentionez ca soacra mea mai are doi copii dintr-o casatorie anterioara,dar care vor primii si ei aceasi suma de bani ca sotia mea anul viitor (dupa spusele soacrei mele) ceea ce mi se pare absurd in acest moment.
Cel mai recent răspuns: sorintm , utilizator 11:42, 3 August 2020
Cine e la primărie, conteaza mai putin.
Ce acte de proprietate au avut socrii ?
Buna ziua. Eu nu am acces la acte, dar sotia mi-a spus ca exista act de vanzare-cumpărare între fostul proprietar si socrul si soacra mea.

raluk0207 a scris:

Cine e la primărie, conteaza mai putin.
Ce acte de proprietate au avut socrii ?

Încheiat la notar?
S-a intamplat acum 40 de ani.
Intrebarea era daca actele au fost încheiate la notar.
Notariatul de Stat era acum 40 de ani.

Alte discuții în legătură

Imobil pe numele altui mostenitor fara succesiune teo_dor teo_dor Buna ziua. In urma cu 9 ani mi-a decedat sotia si nu am facut succesiunea cu soacra, acum 2 ani a murit si aceasta. Nici dupa sotie nici dupa soacra nu am ... (vezi toată discuția)
Succesiune ada969 ada969 Buna ziua. Am avut un mariaj frumos timp de 25 de ani. M-am stabilit in Anglia impreuna cu sotia acum 14 ani si am dubla cetatenie. In urma cu 6 ani mi-a murit ... (vezi toată discuția)
Recuperare mostenire nixxon nixxon Dupa dezbaterea succesiunii, in urma decesului socrului meu, sotia mea a mostenit 3/16 din valoarea unui apartament. Soacra mea, fiul acesteia si fiica (sotia ... (vezi toată discuția)