avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil pe numele altui mostenitor fara succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil pe numele altui mostenitor fara succesiune

Buna ziua. In urma cu 9 ani mi-a decedat sotia si nu am facut succesiunea cu soacra, acum 2 ani a murit si aceasta. Nici dupa sotie nici dupa soacra nu am facut succesiunea cu sora raposatei soacre. Sunt plecat din tara si anual am rugat pe cineva sa plateasca impozitul unei case care era pe numele sotiei si al soacrei. Anul acesta cand s-a dus persoana respectiva sa plateasca impozitul, imobilul nu mai figura la primarie pe rolul raposatei mele sotii sau soacre, ci pe numele sorei raposatei mele soacre. Cum este posibil asa ceva si ce pot face ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: teo_dor , utilizator 11:39, 19 Iunie 2017
Probabil sora a facut succesiunea si apoi a inregistrat la fisc schimbarea proprietarului
In primul rand, intrebati la Primarie care e documentul in baza caruia contribuabil a devenit sora soacrei dvs.
In al doilea rand, foarte rau ca ati stat in aceasta situatie.
In al treilea rand, succesiunea sotiei s-ar fi impartit la modul dvs 1/2, iar soacra 1/2.
Inteleg din context ca nu ati avut copiii, sotia dvs a fost unica fiica, iar socrul este decedat.
Astfel, jumatatea soacrei dvs din succesiunea sotiei + alte bunuri pe care le-a dobandit soacra in timpul vietii, vor reveni surorii sale.
Intr-adevar, este posibil sa se fi dezbatut succesiunea dupa soacra dvs, insa nu puteau fi incluse decat eventualele ei bunuri, nu si bunurile dvs si ale sotiei (pentru ca ar fi fost nevoie de prezenta dvs)
Buna ziua. Multumesc pentru raspunsurile primite. Nu am mai postat nimic deoarece nu am mai avut noutati. Am depus adresa la primarie sa-mi comunice documentele in baza carora sora soacrei este trecuta la rolul fiscal. Dupa 2 luni primaria imi raspunde ca nu poate furniza aceste informatii terților, dar am aflat ca cealalta mostenitoare are un certificat de mostenitor din 2017 ( desi succesiunea nu s-a dezbatut pt ca am un certificat de la Camera Notarilor din mai 2017 ) si un testament din 1990 prin care sorei soacrei ii revenea ½ din imobil. Ulterior acestui testament sora soacrei si-a vandut partea, a urmat un proces prin care cumparatoarea acestui procent de ½ era despagubita de soacra mea cu o sulta. Eu am actul V-C din 2000 in care sotia are ½ si soacra ½ din imobil. Acum, sora soacrei uita subit ca si-a vandut partea in 1997 si depune testamentul care o avantajeaza, deoarece ii revin ¾ prin succesiune dupa sora ei si nu doar ½ din imobil. Acum, ca sa intru in posesia documentelor de la dosarul fiscal ar trebui sa dau in judecata primaria iar aceasta sa fie obligata de instanta sa depuna documentele care ma intereseaza. Ce as dori sa stiu :
1.Care ar fi putea fi materia acestei actiuni ( parca asa se numeste ), motivul prin care sa cer ca primaria sa depuna documentele din dosarul fiscal la acest proces ?
2.Unde mai pot cauta actul de vanzare-cumparare prin care soacra mea ii vindea sotiei mele si astfel devenea unic proprietar ? Am cautat pe la toate instantele pe unde soacra a avut procese. Asta era dupa anul 2001. Cealalta mostenitoare a luat toate actele
3.Cine e in culpa ? Sora soacrei ca a uitat ca a primit niste bani pe partea ei de mostenire sau notarita ?
Multumesc mult pentru raspunsurile avizate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune bdd bdd Buna ziua, Parintii soacrei verisoarei mele, aveau doi copii, respectiv soacra mea si sora dansei. Parintii soacrei au achizitionat un imobil+teren intr-o ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 22 ani. in 1998 m-am casatorit, au urmat 2 fii, ... mihaelamihaelamihaela mihaelamihaelamihaela Succesiune dupa 22 ani. In 1998 m-am casatorit, au urmat 2 fii, iar in 2012 am ramas vaduvaa 27 ani cu copil de 4 ani, respectiv 3 luni. Am ramas cu cei 2 ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare??? AndreeaStanila AndreeaStanila Buna ziua,soacra mea s-a hotarat sa treaca apartamentul pe numele nostru (al sotului si al meu) si as vrea sa stiu ce act ar trebui sa incheiem astfel incat si ... (vezi toată discuția)