Buna ziua,
Parintii soacrei verisoarei mele, aveau doi copii, respectiv soacra mea si sora dansei.
Parintii soacrei au achizitionat un imobil+teren intr-o zona din Buc. in anul 1973 de la o persoana fizica. Cumpararea imobilului a fost facuta prin ctr.v-c.Dupa decesul parintilor in anul 1990, proprietarii imobilului nu au facut succesiune. Mostenitorii fiind soacra verisoarei si sora acesteia. Anul acesta una dintre surori a decedat, unicul mostenitor ramanand cealalta sora, adica soacra verisoarei. Dorind a face succesiunea, monstenitorul a ajuns si la ad.tia financiara pentru certificatul de atestare fiscala, insa aici s-a de descoperit ca acest imobil aparea vandut, iar de la oficiu i s-a recomandat a face cadastrul si intabularea.
Mentionez ca imobilul dupa achizitionarea lui in anul 1973 nu a fost inregistrat la ad.tia financ. de noul proprietar, si din cate mi-au fost aduse la cunostinta mostenitorii in drept, dupa decesul proprietarilor nu au platit nicio data impozit, de aici s-a tras concluzia cu nu a fost inregistrat la ad.tia financiara. In imobil dupa moartea proprietarilor a ramas sora decedata anul acesta.
1.Ce se poate face pentru inregistrarea acestui imobil la ad.tia financ?
2.Normal fiind 2 mostenitori si neexistand testament acest imobil il mosteneau amandoua?
3.Se putea instraina imobilul fara succesiunea dupa decesul batranilor?
4.Se putea face succesiune in lipsa uneia dintre surorile mostenitoare?
5.La ad.tia financiara nu trebuia sa mi se dea informatii referitoare la proprietarul care a instrainat imobilul respectiv?
6. Succesiunea se poate face acum cuprinzand cele trei etape(decesul parintilor pe rand, apoi a suriorii) sau trebuie pentru fiecare mostenitor in parte, nu stiu cum se mai poate face pentru batrani, nefiind in viata, desi notarul le-a comunicat ca trebuie facuta separat.