avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestație suspendare permis 30zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestație suspendare permis 30zile

Buna ziua, mi-am fost suspendat permisul pentru 30zile pentru neacordarea de prioritate la trecerea de pietoni, am primit avertisment 2 puncte de penalizare si amenda pentru centura.
Trecerea de pietoni era imediat după o curbă la c.c.a 150m si polițistul mi-a spus că pietonul era deja angajat in a trece strada adica pe trecere iar eu l am clansonat sa se ferească. Eu nu am vazut nici un pieton mai ales pe trecere pentru ca nu se prea putea ca il loc dam daca era pe trecere eu fiind pe prima dată și de clansonat am clansonat o masina cunoscută de pe sensul opus de mers. Dacă pe proces este si numele unei femei si eu merg in instanta si polițistul nu are probe video sau fotografii pot castiga? Sau cum sa procedez cel mai bine si cum sa formulez?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 18:36, 30 Septembrie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Martor nu am. Intrebarea mea este daca el nu are video foto si vine martorul din p.v. am vreo sansa sa castig? Sau dacă se merita efortul..? Eu consider că sunt nevinovat dar nu mai am martori si nu stiu ce ar fi mai indicat sa fac sa accept sancțiunea sau sa incerc in instanță. Nu stiu ce presupune stat la cozi bătăi de cap etc si daca am vreo sansa sa castig daca el vine cu martorul din p.v. cu care eu nu am facut cunostinta doar l am vazut acolo nu am.vorbit interacționa cu el nimica si fara video foto si eu vin singur?

Mersii mult!
Martorul din procesul verbal nu a vazut fapta contraventionala pretins savarsita de dvs ci a fost mentionat pt faptul ca ati refuzat semnarea pv de contraventie.
Procesul verbal l-am semnat. Martorul era deja trecut pe p.v. Cand a venit cu el la mine
Martorul ar trebui să fie cel care voiai sa treaca pe trecere ca e menționată cu numele si mai sus unde scrie ca nu i-am acordat prioritate la ........ (numele de la martor)
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Martorul din procesul verbal nu a vazut fapta contraventionala pretins savarsita de dvs ci a fost mentionat pt faptul ca ati refuzat semnarea pv de contraventie.

Ultima modificare: Duminică, 30 Septembrie 2018
bogdaNNN25, utilizator
Nu prea aveti sanse daca nu puteti sa dovediti situatia contrara celor retinute din pv,si daca persoana respectiva se prezinta,e audiat si confirma situatia trecuta in pv de catre agentul constatator.

Alte discuții în legătură

Amenda si permis suspendat la trecere pietoni gabytb gabytb Se poate contesta un P.V la trecerea de pietoni cu suspendarea permisului (in timp ce am eu dreptate scrie si in PV). Este prima abatere, iam spus politaiului ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal Radu2532 Radu2532 Ce șanse am daca depun o contestație a unui PV cu suspendarea pentru 30 de zile a permisului pentru neacordare de prioritate la pieton care nu am put sa văd ... (vezi toată discuția)
Neacordare prioritate la trecerea de pietoni vaseapantiuc vaseapantiuc in decembrie mi s-a retinut permisul pentru neacordare de prioritate la pietoni fiind inregistrat si de camera de luat vederi din masina politiei.am vre-o ... (vezi toată discuția)