avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizare diferente gaz la centrala comuna pe bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizare diferente gaz la centrala comuna pe bloc

Buna ziua.In blocul nostru, avem o centrala care functioneaza pe gaz, aceasta fiind comuna pentru toate spatiile din bloc.Centrala ne ofera apa calda si caldura in sezonul rece.In bloc, exista apartamente si la parter spatii comerciale, prin tavanul carora trec tevile principale pe orizontal, pentru recirculare catre tronsoanele verticale.Aceste tevi nu sunt izolate deloc, insa sunt acoperite cu tavan de rigips.Nelamurirea noastra este cum putem aplica diferentele ce apar intre contoarele principale care ne indica cat iese din centrala principala pentru apa calda si caldura si suma tuturor contoarelor citite de la proprietary.In fiecare luna exista o diferenta intre suma (contor principal apa calda+contor principal caldura) din centrala si suma tuturor citirilor de la apartamente.De precizat ca in aceste spatii comerciale de la parter,prin tavanul carora trec tevile principale de recirculare, unele nici macar nu sunt racordate la sistemul centralizat de caldura, dar totusi fac parte din condominiu si prin spatiul lor trec tevile noastre comune care pierd agent termic.De asemenea, va rog, sa ne recomandati legea care prevede repartizarea corecta a pierderilor de apa si caldura.
Ultima modificare: Duminică, 30 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns in problema descrisa ... Daniel CT Daniel CT Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in problema descrisa mai jos. Mentionez ca locuiesc intr-un bloc de apartamente cu 3 scari, in care cu ... (vezi toată discuția)
Recirculatia apei calde denissse denissse Asteptam prea mult pana sa vina apa calda la robinet. Am auzit ca multe blocuri au conductele de recirculatie dezafectate. cum ati rezolvat problemele astea la ... (vezi toată discuția)
Plata energiei termice itosoft itosoft Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc cu 18 apartamente, dintre care 12 au centrala proprie, ceilalti sunt racordate la centrale termice centralizate. Dupa ce se ... (vezi toată discuția)