avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz legea 554/2001
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz legea 554/2001

Buna ziua,
Se incadreaza ca si infractiune acest comportament al unei persoane din cadrul unei institutii publice:
- se refuza inregistrarea sesizarilor transmise prin e-mail (transmise pe oricare din adresele oficiale ale institutiei), fiind nevoit sa le inregistrez personal la registratura
- nu mi-a fost comunicat niciodata un raspuns la aceste sesizari (7-8)
- cererile pe legea 544/2001 transmise prin e-mail sunt inregistrate dar dupa foarte multe insistente,
- toate cererile pe legea 544/2001 sunt solutionate in termenul maxim de 30zile desi au o complexitate foarte redusa,
- desi sunt solutionate in termenul maxim de 30zile (spunadu-mi-se de fiecare data ca nu s-a reusit transmiterea acestora in termenul de 10 zile, urmand sa le primesc in termenul de 30zile) in majoritatea cazurilor sunt informat ca informatiile solicitate nu au caracter public sau au fost afisate candva undeva ( lucru neadevarat in majoritatea cazurilor) .
- se refuza inregistrarea plangerilor administrative iar cele inregistrate direct la registratura nu sunt solutionate.

In decursul unui an de zile nu mi-a fost solutionata nicio sesizare, in momentul de fata nu imi mai este inregistrata absolut nicio cere transmisa prin e-mail, nu mi-a fost solutionata nicio plangere administrativa, inafara de prima cerere pe legea 544, cerere ce a fost solutionata partial, absolut toate au avut ca si solutionare un mod identic (copy paste - raspuns la 10 zile pentru prelungire termen - raspuns la 30 zile ca informatiile nu au caracter public sau ca au fost afisate candva).
Aceeasi persoana ce a semnat absolut toate raspunsurile a tergiversat o contestatie aproximativ 120zile.
Pe scurt am cam primit un ""tratament prenferential"" :)))

Daca raspunsul la intrebarea de mai sus este da, la ce infractiune se incadreaza?
Cel mai recent răspuns: gart , utilizator 18:54, 7 Octombrie 2018
Nu stie nimeni?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este termenul maxim in care trebuie sa-mi raspunda o institutie la o adresa? arhip gabriel bebe arhip gabriel bebe Buna seara, Ma intereseaza care e termenul maxim in care trebuie sa-mi raspunda o institutie la o adresa iar daca nu mi se raspunde ,unde pot sa-i ... (vezi toată discuția)
Termen raspuns ContSters42601 ContSters42601 Daca intro lege sau normele ei metodologice termenul de raspuns este de 10 zile de la inregistrare ,la numararea zilelor se pune si ziua cind a fost ... (vezi toată discuția)
Nesoluționarea cererii pe l544/2001 de către funcționarul responsabil cu difuzarea informațiilor publice = abuz/neglijență în serviciu? Andr@ Andr@ Nesoluționarea cererii pe L544/2001 de către funcționarul public responsabil cu difuzarea informațiilor publice poate constitui infracțiunea de abuz în ... (vezi toată discuția)