avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vanzare spatiu comercial
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vanzare spatiu comercial

Buna ziua! As dori sa stiu daca vand un spatiu comercial si masina care sunt pe firma ce se va plati la stat sau cat se va plati din suma obtinuta ? Ce voi plati impozit sau cas sau ce la stat ? Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 1 Octombrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:01, 1 Octombrie 2018
Daca sunteti srl microintreprindere platiti impozitul pe venitul microintreprinderii 3% sau 1% in functie de faptul daca nu aveti sa aveti macar un angajat cu contract de munca pe srl.
Apoi cand veti dori sa repartizati profitul srl ca dividende (daca e cazul) veti plati impozitul pe venitul din dividende pe firma 5% si pe persoana fizica ca asociat in srl veti plati contribtii sociale la sanatate 10% si pensie 25% daca valoarea venitului din dividende incasat este peste plafonul anual de 12 salarii minime brute pe economie adica in acest an 22800 lei si depuneti si declaratia unica pe persoana fizica.
Procentele la cele doua contributii se aplica la valoarea plafonului.
Ultima modificare: Luni, 1 Octombrie 2018
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte imi trebuiesc pentru infiintare pfa? andreea_lazar andreea_lazar As dori sa stiu ce acte imi trebuiesc pentru infiintare PFA? este avantajos ca si PFA? multumesc (vezi toată discuția)
Organizare evenimente pfa sau srl Siespi Siespi Bună ziua, Organizez de ceva timp evenimente pe persoana fizica, dar as vrea sa imi fac PFA sau SRL. Pana acum aveam contract cu o firma de ticketing care ... (vezi toată discuția)
Taxe la o srl microintreprindere fara angajati kocsisn kocsisn Daca lucrez la o firma cu norma intreaga si pe langa vreau sa imi deschid un MicroSRL ce taxe si impozite trebuie sa platesc la stat? (CAS,CASS, ETC) cu 0 ... (vezi toată discuția)