avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Emitere factura (autofactura)
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Emitere factura (autofactura)

Buna ziua,

Pot emite o factura catre firma mea, adica si la furnizor si la cumparator sa apara firma mea? Pot sa ma facturez pe mine insumi?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:00, 1 Octombrie 2018
Da, Codul Fiscal prevede aceasta posibilitate. Norme:

(3) Autofactura pentru livrări de bunuri sau prestări de servicii către sine trebuie emisă numai dacă operațiunile în cauză sunt taxabile și numai în scopul taxei, fiind obligatorie menționarea următoarelor informații:

a) numărul facturii, care este un număr secvențial acordat în baza uneia sau mai multor serii, ce identifică în mod unic o factură;
b) data emiterii;
c) numele, adresa și codul de înregistrare în scopuri de TVA ale persoanei impozabile, la rubrica Furnizor;
d) la rubrica Cumpărător, numele, adresa și codul de înregistrare în scopuri de TVA ale persoanei impozabile
sau, după caz, ale beneficiarului;
e) denumirea și descrierea bunurilor livrate sau ale serviciilor prestate;
f) valoarea bunurilor sau serviciilor, exclusiv taxa;
g) cota de taxă aplicabilă;

h) valoarea taxei colectate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva intracomunitare ContSters131703 ContSters131703 buna seara. va prezint urmatoarea speta si sper sa ma ajute cineva. sunt PFA si in acelasi timp reprezentant fiscal pentru o societate din germania, care ... (vezi toată discuția)
Factura fiscala Chris-Cross Chris-Cross Buna ziua colegi!Am o mare problema cu cei pe care-i solicit sa-mi transporte marfa legat de facturarea transportului,si anume: Factura emisa de ei ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie auto sh my_me my_me Buna ziua, ati putea sa ma ajutati intr-o mica problema? Societatea a cumparat un auto second de la o persoana fizica din tara, auto care va fi folosit la ... (vezi toată discuția)