Buna seara ,am 31 ani de munca cotizati ( imi mai trebuiesc inca 4 ani sa fac 35 ani cotizati ) din care am lucrat 2 ani grupa 1 si 16 ani grupa 2 fara armata 1 an de zile ,intrebarea mea este la cati ani ies la pensie anticipata .Sunt nascut la data de 21-07-1969 .Va multumesc mult !
16 ani grupa II mai aduc un stagiu aferent de 4 ani(3 luni/an).
Limita de varsta la 60 ani si 6 luni.
Pensie anticipata sau anticipata partial la 60 ani.
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata este de 43 ani, fara stagiul asimilat(armata, cursuri universitare de zi, pensie de invaliditate).
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata partiala este de 35 ani, fara stagiul asimilat.
Multumesc mult pt raspuns ,atunci nu inteleg ,daca tot am limita te varsta 60 ani unde mai este pensia anticipata sau partial pt a iesi mai devreme la pensie cu toate ca pot fi si penalizat !!!Nu mai sunt sigur de locul de munca .Dar pot iesi la varsta de 55 ani pensie anticipata partial si sa fiu penalizat !!!Va multumesc .
Pensie
paulibrion
Sunt nascut in 1955 in 29 septembrie.Am 35 ani vechime,in campul muncii.din care:in grupa 1 am 3 ani cu procent de 30 la suta si 2 ani cu procent de 50 la ... (vezi toată discuția)