avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum sa calculez consumul de gaz?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum sa calculez consumul de gaz?

Buna ziua. Avem o nelamurire cu asociatia de locatari in privinta calculul facturii la intretinere, si mai exact:
- in scara sunt 12 apartamente, toate prevazute cu repartitor de cost
- exista o centrala termica montat la nivel de scara
- de la aceasta centrala pe gaz avem caldura si apa calda
- in scara blocului trec niste tevi de incalzire
- incalzirea este in distributie verticala

Care ar fi calculatia pentru stabilirea consumurilor? Cum sa calculam apa calda, incalzirea pe apartament dupa ce am primit factura la gaz? In ordinul 343/2010 sunt mai multe calcule, dar nu prea intelegem... :( iar cei de la asociatie au vrut sa imparte totul pe metru patrat (cu toate ca noi avem repartitoare!!)
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Plata pierderilor de caldura atomis atomis Eu m-am debransat de la caldura, de vreo 2 ierni, si am tot platit nu stiu ce pierderi de caldura, ba pe scara, ba din apartament, dar tin sa sublinie ca pe ... (vezi toată discuția)
Procent de plata la energia termica _simo_ _simo_ La o asociatie de proprietari sunt doua apartamente ce au centrala temica pe gaze,iar restul nu au repartitoare individuale de caldura ,va rog sa ma ajutati sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns in problema descrisa ... Daniel CT Daniel CT Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in problema descrisa mai jos. Mentionez ca locuiesc intr-un bloc de apartamente cu 3 scari, in care cu ... (vezi toată discuția)