avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Platesc vreo taxa la castigarea unei masini?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Platesc vreo taxa la castigarea unei masini?

Buna.
Sotul meu a castigat o masina la un concurs organizat de Skol Romania in 2013.
Imi puteti spune de am primit de la ANAF obligatie de plata CASS pentru venituri din activitati independente daca noi i-am
intrebat pe reprezentantii Skol daca avem ceva de plata si ne-au asigurat ca NU!?
Ma puteti lamuri?
Cel mai recent răspuns: adriana81taicuta , utilizator 15:53, 3 Octombrie 2018
Cei de la Skol aveau obligatia retinerii la sursa a impozitului si au facut-o, probabil ca sotul dvs. nu a realizat venituri in 2013 si atunci avea obligatia platii CASS (contributii la sanatate) aferente acestui premiu.
Nu era angajat,Era coasigurat la mine. In acea perioada eu eram in somaj. Deci trebuie sa plateasca el?
Una dintre conditiile pentru a fi coasigurat este sa nu realizezi venituri, sotul a realizat si acum datoreaza 5.5% asigurari de sanatate.
Multumesc frumos.
O zi placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt angajat cu carte de munca si vreau sa imi deschid intreprindere individuala - contributii? Shaloo Shaloo Buna ziua. Sunt angajat cu carte de munca la o firma si vreau sa imi deschid un II cod CAEN 9002 - activitati suport interpretare artistica (SONORIZARI). ... (vezi toată discuția)
Plata cass pe 5 ani in urma acatanas acatanas Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: din anul 2002 pana in prezent sunt angajata cu CIM la o firma unde mi s-au platit regulat toate contributiile ... (vezi toată discuția)
Plata cass la ii cristiclaudiu cristiclaudiu Buna ziua. Pana in luna ianuarie 2013, am avut deschisa o intreprindere individuala. In afara de aceasta am mai desfasurat activitatea de agent de asigurari, ... (vezi toată discuția)